Ήσουν η σταρ του σχολείου;
Ήμουν περίεργη περίπτωση. Μέχρι το γυμνάσιο είχα αλλάξει πέντε σχολεία. Είχα γνωρίσει διαφορετικά περιβάλλοντα και κάθε φορά έπρεπε να κάνω καινούργιους φίλους. Όταν πήγα στο γυμνάσιο, τα περισσότερα παιδιά με είχαν δει και με ήξεραν, αφού μόλις είχε τελειώσει το Bravissimo. Αντί, λοιπόν, να αντιδράσω με εξωστρέφεια, μου βγήκε μεγάλη εσωστρέφεια. Τον πρώτο μήνα δεν μιλούσα με κανέναν, ενώ γενικά είμαι κοινωνική και κάνω εύκολα παρέες. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, μέχρι που σιγά σιγά άρχισα να ανοίγομαι και να προσαρμόζομαι. Η καλύτερή μου φίλη είναι από τότε – ήταν ο άνθρωπος που με πλησίασε. Κυριαρχούσε ένα σούσουρο, ότι «αυτή είναι που είναι στο Bravissimo» και υπήρχε η σκληρότητα που χαρακτηρίζει αυτές τις ηλικίες, αλλά αυτή με πλησίασε και μου είπε: «Θέλω να ξέρεις πως είσαι πολύ γλυκιά και συμπαθητική και να μην ακούς τίποτα απ’ όσα λένε για σένα, γιατί θεωρώ πως δεν έχεις δώσει κανένα δικαίωμα». Έκτοτε, λοιπόν, την έβαλα όχι μόνο στην καρδιά μου, αλλά έγινε ένας από τους ανθρώπους της ζωής μου. Μέχρι σήμερα παραμένουμε φίλες κολλητές.

Κλαις;
Ναι. Κλαίω ακόμη και στις ταινίες. Έβλεπα στο καμαρίνι προχθές μια ταινία με τον William Smith και το γιο του, που παλεύει για να τον ζήσει με αξιοπρέπεια. Είναι απ’ τις πιο ωραίες ταινίες που έχω δει, αλλά έκλαψα πολύ.

Και πώς θωρακίζεσαι σε ένα χώρο σκληρό, ανταγωνιστικό και συχνά ανέντιμο, δεδομένου ότι βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού;
Καταφεύγω στους δικούς μου, τους ανθρώπους μου, την οικογένειά μου και στο χιούμορ των φίλων μου. Έχω την τύχη να έχω δίπλα μου ανθρώπους αισιόδοξους, με τους οποίους σατιρίζουμε τον κόσμο, τους εαυτούς μας και τις εμμονές μας και αυτοσαρκαζόμαστε.

Φίλους έκανες σ’ αυτή τη δουλειά;
Όχι ιδιαίτερα. Έχω έναν δυο ανθρώπους που τους έχω γνωρίσει κι είμαστε κοντά, έχω κι έναν κολλητό φίλο, αλλά, από κει και πέρα, οι πολύ δικοί μου άνθρωποι είναι εκτός χώρου. Η φίλη μου απ’ το γυμνάσιο, η κολλητή που σου έλεγα, είναι ψυχολόγος. Η άλλη καλή μου φίλη ασχολείται με το εμπόριο. Είναι εκτός του εγωκεντρικού κόσμου μας κι αυτό με κρατάει σε ισορροπία.

Έχεις κάνει ακρότητες; Έχεις μεθύσει; Έχεις παρακαλέσει άντρα; Έχεις ξυπνήσει τις φίλες σου ξημερώματα γιατί έχεις απογοήτευση και θες να κλάψετε όλες μαζί;
Όχι. Τέτοια δεν έχω κάνει.

Όχι; Άπαπα! Πολλά χρωστάς, μικρή μου Νάντια.
Λες να μου βγουν στο μέλλον; Δεν αποκλείεται. Έκανα πολλά πράγματα στη ζωή μου από μικρή. Δραστηριότητες εννοώ. Χορό, ξένες γλώσσες, μουσική, τραγούδι, έτρεχα όλη μέρα. Ήμουν όμως συγκεντρωμένη σε αυτά και πολύ χαμηλών τόνων.

Περισσότερα στο Down Town που κυκλοφορεί!