ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

5-6 ασπρομανίταρα σε φετάκια

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 γραμ. ζωμός κότας ή ζεστό νερό (εάν δεν έχουμε ζωμό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο κύβο)

1 κ.γλ. ζάχαρη

 αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κεσεδάκι γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.

Πολτοποιούμε τη σούπα στο ειδικό μηχάνημα ή στο μίξερ και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.

Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά). Εάν θέλουμε, ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι για να κάνουμε σχέδιο μαρμάρου στο πιάτο (από κόκκινο μέχρι άσπρο).

Πηγή: argiro.gr