Μετά από μήνες δοκιμασιών, έφτασε η στιγμή για την υπέρτατη δοκιμασία! Αυτή που θα αναδείξει τον Έλληνα TOP CHEF, ανάμεσα σε 16 έμπειρους επαγγελματίες σεφ που διεκδίκησαν τον πολυπόθητο τίτλο.

Η Νάντια Μπουλέ παρουσιάζει τον μεγάλο τελικό του show, σήμερα Πέμπτη, στις 9 το βράδυ.

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο Γιώργος Μαυρογιαννόπουλος και ο Μιχάλης Νουρλόγλου, οι τρεις φιναλίστ του TOP CHEF, έρχονται αντιμέτωποι για τελευταία φορά και καλούνται να αποδείξουν την αξία τους σε δύο δύσκολες δοκιμασίες, έτσι με αυτό τον τρόπο το επίσημο δελτίο του ANT1 θέλησε να μας ενημερώσει για το τι θα συμβεί αύριο το βράδυ στον τελικό του ριάλιτι μαγειρικής.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι πρώτος Έλληνας “Top Chef” είναι ο Αθηναγόρας Κωστάκος. Διαβάστε ποιά θα είναι η διαδικασία μέχρι η Νάντια Μπουλέ να ανακοινώσει το όνομα του.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι δύο που επικράτησαν ήταν ο Μιχάλης Νουρλόγλου με τον νικητή να δηλώνει στο φινάλε πως το έπαθλος των 50.000 ευρώ σκοπεύει να το μοιραστεί με τον συμπαίκτη του, ως δώρο για τον επικείμενο γάμο του. 

Στην πρώτη δοκιμασία, που θα αφήσει έναν από τους τρεις εκτός συναγωνισμού, οι σεφ διαγωνίζονται στη μοριακή κουζίνα. Προηγουμένως, ο Ερβέ Προνζάτο μαθαίνει τα μυστικά της μοριακής κουζίνας στους τρεις σεφ φτιάχνοντας διάφορα πιάτα μαζί τους. Ο Αθηναγόρας, ο Μιχάλης και ο Γιώργος έχουν δύο ώρες στη διάθεσή τους, για να ετοιμάσουν δύο πιάτα χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που μόλις διδάχτηκαν, οι οποίες εκτός από δύσκολες, είναι και επικίνδυνες!

Δύο από αυτούς θα πάρουν το εισιτήριο για τη δεύτερη και τελευταία δοκιμασία, που θα αναδείξει τον Έλληνα TOP CHEF: Τη δοκιμασία.. restaurant wars.

Το πλατό χωρίζεται στα δύο και η αγωνία κορυφώνεται, καθώς ο κάθε σεφ καλείται να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο στο πλατό του TOP CHEF! Συγκεκριμένα, πρέπει να επιλέξει την ‘επωνυμία’, να επιμεληθεί τη διακόσμηση, την άψογη εμφάνιση των τραπεζιών, τους καταλόγους και επιπλέον, να ετοιμάσει ένα μενού 5 πιάτων για 30 καλεσμένους – συγγενείς, φίλους, αλλά και διάφορα γνωστά ονόματα του χώρου της εστίασης – που τον τίμησαν με την παρουσία τους: συνολικά 150 πιάτα!

Πηγή: zappit.gr