ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

«Ήταν Κυριακή βράδυ, πεινούσαμε, οπότε μου λέει “Δεν φτιάχνεις κάτι ελαφρύ να φάμε, μια σουπίτσα ίσως;”. “Εντάξει, αγάπη μου” του λέω. “Δεν το έχω ξανακάνει, αλλά θα το προσπαθήσω”. Ανοίγω το ψυγείο, βλέπω κάτι ωραίες ντομα-τούλες και αποφασίζω να φτιάξω ντοματόσουπα. Το λάθος μου ξεκίνησε όταν έβαλα μια τεράστια κατσαρόλα με νερό να βράζει, σαν να βράζω μακαρόνια. Βάζω τις ντοματούλες στο blender, προσθέτω αλατάκι, λάδι και λίγη σάλτσα ντομάτας για το χρώμα και το αδειάζω μέσα στην κατσαρόλα.
Το αποτέλεσμα; Ένα κόκκινο ζουμί, αρκετό για να χορτάσει δώδεκα άτομα. Ρίχνω μέσα μια κούπα ρυζάκι για να απορροφήσει το νερό και συνεχίζω, χωρίς επιτυχία, να ανακατεύω. Έβλεπα έναν κόκκο ρύζι να επιπλέει εδώ και έναν παραπέρα. “Τι γίνεται τώρα;” σκέφτομαι και ρίχνω ακόμη μια κούπα ρύζι. Καμία διαφορά. Οπότε παίρνω όλο το σακουλάκι και το αδειάζω πάνω από την κατσαρόλα. Πρέπει να έριξα γύρω στο ένα κιλό ρύζι. Όταν το φάγαμε, που ήταν νερουλό και ζεστό, δεν ήταν κακό. Ό,τι περίσσεψε το έβαλα σε ένα τάπερ για να το δείξω στη μητέρα μου, με την οποία θα βρισκόμασταν την επόμενη μέρα. Έτσι κάνω συνήθως με ορισμένα φαγητά που με προβληματίζουν. Τα βάζω σε τάπερ και της ζητάω να τα δοκιμάσει για να μου πει τι έκανα λάθος. Εκείνη το βλέπει και με ρωτάει: “Τι έφτιαξες; Κόκκινο πιλάφι;”. “Όχι, καλέ μαμά, σούπα” της λέω».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ TV

Ανεξάρτητα από τον καλό σκοπό πίσω από το DWTS, η Μαριέττα επιθυμεί να φτάσει ως το τέλος. «Αν έλεγα ότι δεν θέλω τη νίκη, δεν θα έλεγα την αλήθεια. Όλοι μπήκαμε και προχωράμε με στόχο να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά, ακόμη και στην πρώτη θέση. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν θα κάνω τα πάντα για την πρώτη θέση. Δεν θέλω να γίνω πολύ ανταγωνιστική. Απλά θέλω να βγάλω ασπροπρόσωπο το χορευτή μου. Ούτε είναι στόχος μου, όπως ρωτάς, να με δουν και να μου κάνουν πρόταση για εκπομπή στην τηλεόραση. Δεν το έχω σκεφτεί έτσι. Δεν κάνω πράγματα από ανάγκη για κάτι άλλο. Το κάνω γιατί ο χορός είναι κάτι που με ευχαριστεί». Την πιστεύω. Αλλά επιμένω. Θα μπορούσε, με βάση τις συνθήκες της ζωής της, να επιστρέψει για να κάνει καθημερινή εκπομπή; «Mια πιθανή επιστροφή μου στην τηλεόραση εξαρτάται από πολλά πράγματα. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να το σκεφτώ, γιατί δεν υπάρχει κάποια πρόταση στο τραπέζι. Άλλωστε δεν είναι και η τηλεόραση στα καλύτερά της, δεν υπάρχει, δηλαδή, πληθώρα εκπομπών, πληθώρα παραγωγών, άρα “έλα κι εσύ μέσα”. Δεν μου αρέσει καθόλου να βλέπω την τηλεόραση έτσι, σε αυτή την κατάσταση».

ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΩΝ

Οι υψηλές βαθμολογίες που παίρνει από τους κριτές και το γεγονός ότι δεν έχει πλησιάσει μέχρι τώρα –ούτε από απόσταση– το να βρεθεί προτεινόμενη αποδεικνύει ότι η επαφή της με τον κόσμο, αυτόν που την ανέδειξε εξαρχής, έχει μείνει ανέπαφη. «Ό,τι και να γράφτηκε στα media, ο κόσμος στο δρόμο πάντοτε είχε έναν καλό λόγο να μου πει. Άλλωστε δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους».
Και όσον αφορά τον Λέοντα και το τι ήταν αυτό που την κέρδισε πάνω του:«Είναι πολύ ωραίος άντρας για μένα ο Λέων. Είναι του γούστου μου. Με κέρδισε με το χαρακτήρα του και με τη συμπεριφορά του. Αισθάνθηκα κάτι πολύ ξεχωριστό γι’ αυτό τον άνθρωπο
από την πρώτη στιγμή που τον είδα. Ούτε ισχύει όλο αυτό που έχω ακούσει, περί εφοπλιστικού κύκλου. Δεν ζούμε σε ένα κλουβί. Έχουμε φίλους που κάνουν άλλες δουλειές. Μην κοροϊδευόμαστε. Η οικονομική κρίση μάς έχει επηρεάσει όλους». Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξεις βαθιά στα εθιστικά λαμπερά μάτια της για να καταλάβεις ότι η Μαριέττα λέει την αλήθεια. Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος. Ένα παραμύθι. Χωρίς σύννεφα; Ακούγεται πολύ τέλειο για να είναι αληθινό. «Αλήθεια σου λέω, ούτε ένα συννεφάκι. Εξαρχής. Δεν ξέρω αν ζω παραμύθι. Αυτό που ξέρω είναι ότι είμαστε πάρα πολύ καλά με την οικογένειά μου και ότι χαίρομαι που βρήκα έναν άνθρωπο που ταιριάζουμε τόσο πολύ». Χμμ. Και μετά αναρωτιέται γιατί τα δικά της fan clubs τη χαρακτηρίζουν Μοντέρνα Σταχτοπούτα. «Έτσι με λένε; Γιατί;». Της εξηγώ και μετά τη ρωτάω αν σε αυτό το παραμύθι οι δημοσιογράφοι είναι ο κακός ο λύκος. Η απάντηση πληρωμένη: «Αποφάσισε, είμαι η Κοκκινοσκουφίτσα ή η Σταχτοπούτα;». Λάθος μου. Ξέχασα ότι η Μαριέττα διαθέτει όχι μόνο πτυχίο ΜΜΕ αλλά και μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία και ΜΜΕ. Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που –αντίθετα απ’ ό,τι γράφτηκε– δεν χρειάστηκε να προσλάβει επικοινωνιολόγο για να τη βοηθήσει να διαχειριστεί τη φορτισμένη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. «Δεν χρειάστηκε, γιατί έχω κάποιες γνώσεις πάνω στο θέμα. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι είμαι expert».

Διαβάστε περισσότερα στο Down Town που κυκλοφορεί!