Η Αθήνα υποδέχεται σήμερα για δεύτερη φορά, το διεθνούς φήμης Αυστριακό jazz-funk συγκρότημα Parov Stelar and Band !!!

O δημιουργός του group ο Parov Stellar (είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του αυστριακού συνθέτη, μουσικού, παραγωγού dj Marcus Fureder) είναι αρκετά γνωστός στη χώρα μας τόσο από τις ζωντανές εμφανίσεις του και τα dj sets όσο και από τα τραγούδια του που ακούγονται αρκετά συχνά στο ραδιόφωνο.

Ο Parov Stelar χρησιμοποιεί easy listening jazz συνθέσεις σαν βάση, τις οποίες συμπληρώνει με funky, soul πινελιές και house ρυθμούς, αυτό που στις μέρες μας ονομάζουμε nu jazz.

O Parov Stelar από το 2004 έχει κυκλοφορήσει οχτώ δίσκους, δεκαοχτώ EP’s, 6 singles, ενώ τα τραγούδια του έχουν βρεθεί σε πάνω από εφτακόσιες συλλογές μουσικής (Hotel Costes, budhha bar  κτλ) και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις αλλά και στον κινηματογράφο.

Μετά το 2005, ο Αυστριακός Marcus Füreder, ήρθε σε επαφή με ακόμη πέντε μουσικούς (2 φωνητικά, 1 σαξόφωνο, κρουστά και 1 μπάσο) και καθιέρωσε το όνομα «Parov Stelar Band» με το οποίο και περιοδεύει έκτοτε.

Με την αλάνθαστη μίξη της Jazz με δείγματα από ρυθμική και ηλεκτρονική μουσική, έχει κερδίσει μια θέση στην κορυφή των διεθνών παραγωγών, τη στιγμή που η μπάντα του έχει την δυνατότητα να μετατρέπει κάθε φορά τον ήχο σε δυναμικό live show. Ο όρος «Electro Swing» έχει πια καθιερωθεί για αυτό το είδος μουσικής και ο Parov Stelar είναι ο δημιουργός της.

Τα εισιτήρια προπωλούνταν από τις 7 Mαρτίου και φυσικά…είναι πλέον sold out..!

Όσοι λοιπόν έχουμε το μαγικό χαρτάκι στα χέρια μας…

θα απολάυσουμε επί σκηνής όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, Chambermaid Swing, Homesick, Libella Swing, Mojo radio gang, Charleston Butterfly, Matilda, Catgroove, Love, Shine, The Phantom

Today @ Fuzz/Gagarin…….Be there….!

Evelyn