Πολύ συγκινημένοι είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον από την στοργή και το ενδιαφέρον που τους δείχνει ο κόσμος με αφορμή το γάμο τους, που θα τελεστεί την Παρασκευή 29 Απριλίου, στο αβαείο του Westminster.

«Είμαστε και οι δύο ενθουσιασμένοι που γιορτάζετε μαζί μας την ημέρα που πιστεύουμε ότι θα είναι μια από τις ευτυχέστερες της ζωής μας», αναφέρει το ζευγάρι στο επίσημο πρόγραμμα του γάμου, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

«Η στοργή και το ενδιαφέρον που μας δείχνουν τόσοι άνθρωποι σε όλη τη διάρκεια του αρραβώνα μας είναι απίστευτα συγκινητικά και μας έχουν αγγίξει βαθιά. Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε όλους για την καλοσύνη τους», επισημαίνουν μελλόνυμφοι στο πρόγραμμα.

Ακόμη, στη δημοσιότητα δόθηκαν και άλλες λεπτομέρειες του γάμου που θα τελεστεί στο Αβαείο του Westminster και θα συνδυάζει τις παλαιές παραδόσεις της μοναρχίας με μια σύγχρονη αίσθηση.

Η Κέιτ δεν θα υποσχεθεί να «υπακούει» τον Γουίλιαμ στους γαμήλιους όρκους της, όπως έκανε για πρώτη φορά η πριγκίπισσα Νταϊάνα, αλλά η Σάρα Φέργκιουσον όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Αντριου το 1986, και η Σόφι Ρις-Τζόουνς το 1999 στο γάμο της με τον πρίγκιπα Εντουαρντ, οι οποίες αποφάσισαν να τηρήσουν τις παραδόσεις και δεν παρέλειψαν τον κομμάτι περί «υπακοής».

Την Πέμπτη το πρωί, η μέλλουσα νύφη έκανε την τελευταία πρόβα πριν από το γάμο στο αβαείο παρουσία της οικογένειάς της, των παρανύφων  και του πρίγκιπα Χάρι, που θα είναι ένας από τους κουμπάρους.

Η νύφη θα βαδίσει μέχρι το βωμό υπό τους ήχους του ύμνου «I was glad» του σερ Τσαρλς Χάστινγκς Πάρι από τον Ψαλμό 122. Η σύνθεση αυτή δημιουργήθηκε ειδικά για την στέψη του Εδουάρδου του VII  το 1902, που έγινε στο Westminster.

Επίσης στη διάρκεια της γαμήλιας τελετής θα ακουστεί το κλασικό κομμάτι της αγγλικής παραδοσιακής μουσικής “Greensleeves”, μια σύνθεση 500 χρόνων.

Ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, και χιλιάδες Βρετανοί και μη αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους, στη διαδρομή που θα ακολουθήσει το ζεύγος, προκειμένου να χαιρετήσουν τους νεόνυμφους. Ορισμένοι μάλιστα, φανατικοί θαυμαστές της μοναρχίας δεν έχουν διστάσει και να κατασκηνώστουν στους δρόμους αλλά και έξω από το αβαείο του Westminster, γαι να δουν από κοντά το ζευγάρι.

Πηγή:www.ant1online.gr