Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, ακολούθησε η συνέντευξη τύπου, όπου κάθε χώρα που προκρίθηκε στον τελικό,απάντησε στις ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και ορίστηκαν οι θέσεις στις οποίες θα εμφανιστούν στον τελικό του Σαββάτου. Οι καλλιτέχνες απαντούσαν σε δυο ερωτήσεις, μια από τα εθνικά τους μέσα ενημέρωσης, και μια δεύτερη από τα διεθνή l μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σερβία

Η πρώτη καλλιτέχνης που ρωτήθηκε ήταν η Nina από την Σερβία. Σχεδόν όλοι ρωτήθηκαν πως αισθάνονται που προκρίθηκαν στον τελικό.Ένας θαυμαστής σχολίασε ότι Nikki φαινόταν νευρική πριν ανέβουν στην σκηνή και του απάντησε πως ήταν ενθουσιασμένη και την παρακολουθούσαν οι κόρες της και έτσι ήταν πολύ σημαντικό να μην αποτύχει.

Θα εμφανιστεί στην 24η θέση στον τελικό.

Λιθουανία

Όταν η εκπρόσωπος την Λιθουανίας , η Evelina, κατάλαβε ότι πέρασε στον τελικό πήδηξε ψηλά στον ουρανό και όπως είπε: “Ελπίζω σε μία ή δύο ώρες να έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί”. Η Evelina εξέφρασε τη λύπη της για εκείνους που δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό, είχαν φτάσει στον τελικό, ένα συναίσθημα που πολλοί από τους καλλιτέχνες επίσης ανέφεραν.

Θα εμφανιστεί στην 4η θέση.

Ελλάδα

“Έδωσα την ψυχή μου και για τα επόμενα 30 λεπτά ήμουν κενός. ‘Εδωσα την ψυχή μου και σας ευχαριστώ πολύ”.

Θα εμφανιστεί στην 9η θέση.

Αζερμπαϊτζάν

O Ell και η Nikki δήλωσαν “ήταν χαρά και τιμή τους” να γνωρίσουν αυτούς που δεν κατάφεραν να προκριθούν “Τους ευχόμαστε καλή τύχη και θα μας λείψουν, αλλά η φιλία συνεχίζεται”.

Γεωργία

Η πρώτη ερώτηση για το συγκρότημα Eldrine ήταν αν θεωρούν ότι το είδος των τραγουδιών στο διαγωνισμό ήταν το είδος των τραγουδιών που μπορούν να κερδίσουν τον διαγωνισμό, ή τραγούδια που εκπροσωπούν τον πολιτισμό μιας χώρας;

“Μερικοί αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό τους και αυτό είναι πολύ καλό, και είμαι περήφανος που το προϊόν μας είναι από την Γεωργία”.

Οι Eldrine ρωτήθηκαν εάν ήταν αναμενόμενο το αποτελέσμα, και αν είχαν καμία προτίμηση για τον τελικό;

“Όλοι μας ελπίζαμε να είμαστε στον τελικό και ήταν ένα επίτευγμα, αλλά εγώ δεν το σκεφτόμουν. Ήταν ένα σοκ, και αυτό είναι υπέροχο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους. Έχω αγαπημένα, και υπάρχουν κάποια πολύ ισχυρά τραγούδια”. Ωστόσο, απέφυγε διπλωματικά να αναφέρει κάποια συγκεκριμένα.

Θα εμφανιστεί στην 25η θέση.

Ελβετία

Η Anna ρωτήθηκε ποιες ήταν οι σκέψεις της πριν ανέβει στη σκηνή; “Ήμουν πολύ νευρική ,αλλά είναι τόσο cool να είναι εδώ. Σας ευχαριστώ που με ψηφίσατε. Είναι δύσκολο να μιλήσω και δεν μπορώ να φανταστώ ότι είμαι στον τελικό”.

Στην συνέχεια κάποιος τη ρώτησε αν είναι η επόμενη Celine Dion της Ελβετίας και εκείνη κατάφερε μόνο να πει “Ευχαριστώ”.

Θα εμφανιστεί στη 13η θέση.

Ουγγαρία

Η Kati Wolf ρωτήθηκε για το τι σκεφτόταν όσο ήταν πάνω στην σκηνή και έβλεπε όλους να στέκονται, να χορεύουν και να χτυπάνε παλαμάκια με το τραγούδι της;

 “Άκουσα μια μαγική φωνή από το κοινό, ήταν εκπληκτικό για έναν τραγουδιστή, και νομίζω ότι ονειρεύομαι τώρα”.

Το μήνυμα που θέλησε να στείλει στους θαυμαστές της και όσους την υποστήριξαν ήταν “Σας ευχαριστώ, και θα το ξανακάνουμε το Σάββατο” .

Θα εμφανιστεί στην 5η θέση.

Φινλανδία

Ο τραγουδιστής της Φινλανδίας, ο Paradise Oskar είναι μικρότερος συμμετέχοντας στο διαγωνισμό και ρωτήθηκε τι έχει μάθει για τη showbiz.

«Είμαι πολύ ευγνώμων για το ότι οι άνθρωποι με ψήφισαν και υπάρχουν τόσα πολλά άλλα καλά τραγούδια στον τελικό» απάντησε.

Δεν είχε σκεφτεί πάρα πολύ ότι ήταν ένας διαγωνισμός, αλλά ότι ήταν τιμή για εκείνον και το διασκέδασε τραγουδώντας. Δεν σκέφτεται πολύ το μέλλον και δεν μπορεί να σκεφτεί την νίκη.

Θα εμφανιστεί 1ος στον τελικό.

Ρωσία

«Δεν ήταν εύκολο να περιμένω για τη Ρωσία να περάσει στον τελικό. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και υπάρχουν πολλοί καλοί καλλιτέχνες που δεν είναι εδώ, και εγώ τους χειροκροτώ”.

Θα εμφανιστεί στην 10η θέση.

Ισλανδία

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά που η Ισλανδία είναι η χώρα που βρίσκεται στον τελευταίο φάκελο κατά την διάρκεια την ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και αναπόφευκτα οι ερωτήσεις σχετίζονταν με το αν ήξεραν ότι η τύχη τους είναι αυτή.

“Υπήρχαν τόσοι πολλοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες, που επευφημούσαμε. Είμασταν στην ευχάριστη θέση να περάσουμε στον τελικό.” 

Θα εμφανιστεί στην 21η θέση.