Στο περιοδικό In Style μίλησε η Αθηνά Οικονομάκου για τη “Ζωή της Άλλης”, τον έρωτα, το γάμο και τα παιδιά.

Για τη “Ζωή της Άλλης”: ”Μου είχε γίνει πρόταση στην αρχή μόνο για το ρόλο της Ελπίδας, δεν με είχαν σκεφτεί καν για το ρόλο της Ξένιας. Απλώς, όταν εμφανίστηκα στο casting, με δοκίμασαν και τους άρεσα πάρα πολύ και στο ρόλο της Ξένιας, κι επειδή δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ανάμεσα σ’ εμένα και την Ευδοκία Ρουμελιώτη, μας έκαναν μια μέρα ταυτόχρονο casting. Εγώ με το ξανθό μαλλί το φυσικό μου και μια μαύρη περούκα για το ρόλο της Ξένιας και η Ευδοκία με το καστανό που είχε για το ρόλο της Ξένιας και μια ξανθιά περούκα για το ρόλο της Ελπίδας”.

Έπειτα από δύο μέρες, μας ανακοίνωσαν ότι εγώ θα κάνω την Ξένια και η Ευδοκία την Ελπίδα… Eγώ φυσιογνωμικά, το πρώτο πράγμα που σου βγάζω είναι η γλυκιά, η καλή, η ομορφούλα κοπέλα. Κάτι πολύ ανάλαφρο. Που ουσιαστικά, σε επίπεδο υποκριτικής, δεν είναι κάτι δύσκολο γιατί είναι πολύ κοντά σ’ εμένα. Ενώ το άλλο αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση. Με την περούκα, η αδίστακτη, η αιμοβόρα, που δημιουργεί του κόσμου τα προβλήματα, που σκοτώνει. Ουσιαστικά ερμηνεύεις και ταυτόχρονα μαθαίνεις πράγματα.”

Για το γάμο: ”Το σκέφτομαι φυσικά, αλλά όχι για τώρα, για το απώτερο μέλλον. Εμένα το βασικό που με απασχολεί είναι να βρω ένα σύντροφο που θα μπορώ να μοιραστώ την υπόλοιπη ζωή μου μαζί του και να μπορεί να γίνει ο πατέρας των παιδιών μου. Τώρα, αν αποφασίσω ότι θέλω για τη μαγεία της στιγμής να φορέσω νυφικό και να κάνω μία δεξίωση ή ένα πάρτι, περισσότερο για τους φίλους μου, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.”

Για τον έρωτα: ”Στο κεφάλαιο ”έρωτας” έχω μάλλον λιγότερα ερωτηματικά και απορίες από την κομμώτρια που υποδύομαι (γέλια). Για μένα τα πράγματα είναι πιο απλά. Όταν ερωτεύομαι, τρέχω με χίλια. Μου δίνει τρομερή ενέργεια όλο αυτό. Λειτουργώ πιο ξεκάθαρα, πιο δυναμικά, πιο παθιασμένα, έχω τρομερή ενέργεια. Τη διπλάσια από ότι κανονικά. Είμαι δοτική αλλά αν δω ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση, απομακρύνομαι με τον τρόπο μου”.

Για τα παιδιά: ”Μου αρέσουν πολύ τα παιδιά! Προς το παρόν, βέβαια, δεν σκέφτομαι να κάνω επειδή είμαι σε μικρή ηλικία, αλλά με τα παιδιά των άλλων τρελαίνομαι. Τώρα για παράδειγμα, η κουμπάρα μου είναι έτοιμη να γεννήσει και είμαι ενθουσιασμένη. Μου αρέσουν πολύ τα μωρά. Θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω παιδιά, αλλά εξαρτώνται όλα από το σύντροφο.”