ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεµµύδι

2 µέτρια καρότα

1 φλιτζάνι ρύζι αρµπόριο

3 κουτ. της σούπας κόκκινες καυτερές πιπερίτσες λιωµένες

ή µια έτοιµη κόκκινη σάλτσα arrabiata

400 γραµµ. ζωµό κοτόπουλου ή λαχανικών

1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη

1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

650 γραµµ. μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισµένες

Χυµό λάιµ ή λεµονιού

1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιαντρο χοντροκομμένο (προαιρετικά) λάιµ κοµµένο σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Kόβετε το κρεµµύδι και τα καρότα σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε το κρεµµύδι, τα καρότα και το ρύζι και τα σοτάρετε για 5 λεπτά.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε σε µέτρια φωτιά το ζωµό µε τις πιπεριές, τη ρίγανη και το αλάτι.

Προσθέτετε το ζωµό στο ρύζι και τα µεταφέρετε σε ένα ταψί. Σκεπάζετε µε αλουµινόχαρτο και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200ο  για 15 λεπτά.

Προσθέτετε τις γαρίδες και το χυµό λάιµ ή λεµονιού, ξανασκεπάζετε το ταψί και το αφήνετε στο φούρνο για 10-12 λεπτά ακόµα, µέχρι να µαλακωσει το ρύζι. 

Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά. Ανακατεύετε τον κόλια­ντρο (αν βάλετε) και σερβίρετε µε τις φέτες λάιµ.