Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση η ολομέλεια των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχει η Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με δύο τετράωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.Στις συγκοινωνίες, είναι σίγουρο ότι οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν για 48 ώρες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και τραμ την Τρίτη και την Τετάρτη. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα βγουν μόνο για να εξυπηρετήσουν τις γραμμές των Special Olympics.

Το Μετρό δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα κινηθεί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Ρολά κατεβάζουν στις 28 και 29 Ιουνίου οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί στα ΜΜΕ, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γ.Γ.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α. και τα ειδησεογραφικά site, καθώς συμμετέχουν μαζικά στην 48ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με την κήρυξη 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τρίτη, 28 Ιουνίου 11.00-3.00 μμ και 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 11.00-3.00 μμ.