Η σχεδιάστρια του οίκου Marchesa, Georgina Chapman μίλησε στη βρετανική έκδοση του περιοδικού InStyle για την έμπνευσή της, τα μελλοντικά της σχέδια αλλά και για το πως θέλει ο οίκος Marchesa τη γυναίκα..

Η Georgina Chapman έχει σχεδιάσει τις περισσότερες τουαλέτες που φοράνε celebrities όπως η Blake Lively, η Selena Gomez, η Olivia Palermo και η Emma Watson.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο γεγονός του 2011 για τον οίκο Marchesa;

“Φέτος κάναμε μία ιδιαίτερη επίδειξη μόδας για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012 στο ξενοδοχείο Plaza. Για μένα ήταν μεγάλη στιγμή να βλέπω τα φορέματα που έβλεπα μόνο στο χαρτί να παίρνουν “σάρκα και οστά” και να τα βλέπω να κινούνται”.

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από την κολεξιόν;

“Ήταν βασισμένη σε έναν πίνακα του Ilya Repin ο οποίος απεικονίζει ένα βασίλειο κάτω από το νερό. Έψαχνα για Ρώσους καλλιτέχνες στο internet και μόλις είδα αυτόν τον πίνακα θέλησα να κάνω μία κολεξιόν εμπνευσμένη από αυτόν. Υπάρχουν πολλά χρώματα από θάλασσα στα ρούχα μου, από καφέ αποχρώσεις της άμμου μέχρι το βαθύ μπλε της θάλασσας”.

Όταν σχεδίαζες την κολεξιόν σκεφτόσουν ποια κομμάτια μπορεί να ήταν ωραία για το κόκκινο χαλί;

“Όχι. Φτιάχνω φορέματα που πιστεύω πως είναι ωραία για την κολεξιόν. Είναι όμως σίγουρο πως από τα ρούχα που φτιάχνουμε οπωσδήποτε θα υπάρχει και κάποιο που θα μπορεί να φορεθεί στο κόκκινο χαλί”.

Ποια είναι η γυναίκα του οίκου Marchesa;

“Πιστεύω πως η γυναίκα του οίκου Marchesa μπορεί να είναι οποιαδήποτε γυναίκα. Ο κύριος σκοπός μου είναι να κάνω τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες και δε νομίζω πως αυτό ξεκινάει ή σταματάει σε κάποια ηλικία. Έχω κάνει trunk shows όπου έχουν έρθει 8χρονα παιδιά ενώ από την άλλη έχει αγοράσει και μία κυρία 90 χρονών το φόρεμα που φορούσε η Halle Berry στα Oscar. Για μένα αυτό δείχνει πως δεν υπάρχουν πλέον ηλικιακά όρια και πως οι γυναίκς δε φοβούνται να φορέσουν αυτό που θέλουν άσχετα με το πόσο χρονών είναι. Θέλουν απλά να νιώθουν όμορφες”.

Έχεις να μας προτείνεις κάποια tips για ένα όμορφο απογευματινό λουκ;

“Πρέπει να νιώθεις καλά με αυτό που φοράς. Αν δε νιώθεις άνετα θα φανεί. Δε νομίζω πως έχει τόσο μεγάλη σημασία τι φοράς.. αρκεί να νιώθεις καλά με αυτό που έχεις επιλέξει. Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα ντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας, αυτό που χρειάζεται είναι να νιώθεις όμορφη. Ποιος νοιάζεται τι σκέφτονται οι άλλοι;”

Έχεις σπουδάσει σχεδιασμό κοστουμιών. Θα σκεφτόσουν ποτέ να επιστρέψεις εκεί;

“Θα ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω μία μέρα.. Όταν κάνεις μία ταινία, δε σχεδιάζεις απλά κάποια ρούχα.. είναι μία μεγάλη διαδικασία που χρειάζεται και πολύ οργάνωση. Μπορεί αυτό που φαίνεται προς τα έξω είναι ότι απλά έχεις φτιάξει μερικά ρούχα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Θα μου άρεσε να σχεδιάσω μερικά ρούχα για μία ταινία αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή”.

Ποιο είναι το μέλλον του οίκου Marchesa;

“Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με τα Oscar, την επίδειξη μόδας αλλά και τη νυφική κολεξιόν μας. Έχουμε επίσης τις τσάντες μας – πρόσφατα κερδίσαμε και έναν διαγωνισμό γι’αυτές – και σκεφτόμαστε και τι άλλο θα θέλαμε να κάνουμε”.