Η Cameron Diaz πέρασε από ειδική εκπαίδευση kick boxing για τις ανάγκες του ρόλου της στην ταινία “Επικίνδυνες Παρέες”. “Το kick boxing γυμνάζει όλο το σώμα και οι διαφορετικές κινήσεις κρατούς το ενδιαφέρον αμείωτο. Κάναμε εναλλαγές: λίγα λεπτά box, στη συνέχεια πηδηματάκια με βαθύ κάθισμα και μετά πάλι box”, θυμάται ο διάσημος trainer Τέντι Μπας, ο οποίος την προπόνησε.

Τα καλά νέα είναι ότι οι πολεμικές τέχνες πλέον γίνονται και σε άλλη εκδοχή, αρκετά πιο εύκολη: φορέστε τα ειδικά γάντια για το νερό, ώστε να έχετε μεγαλύτερη αντίσταση και αρχίστε να δίνετε μπουνιές και κλοτσιές ως άλλη Lara Croft, υπό τις οδηγίες του προπονητή σας. Στο Aqua Combat κάποιες από τις κινήσεις είναι κοινές με εκείνες των kick boxing και tae bo, με τη διαφορά ότι βρίσκεστε στο νερό.

Ιδανικό για: Όσες από εσάς αγαπάτε τις πολεμικές τέχνες. Θα αποκτήσετε γραμμωμένα πόδια και στητούς, σφιχτούς γλουτούς. Το πρόγραμμα θα είναι πιο εύκολο για εσάς εάν είστε σε σχετικά προχωρημένο επίπεδο.

Πρόγραμμα: Ξεκινήστε με ζέσταμα κάνοντας τζόγκινγκ επί 5′. Στη συνέχεια η ειδικός προτείνει ειδικές ασκήσεις kick boxing και tae bo αξιοποιώντας την αντίσταση στο νερό για την ενδυνάμωση των χεριών. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με κοιλιακούς και ασκήσεις χαλάρωσης.

Πού θα το δοκιμάσετε: Στο γυμναστήριο Holmes Place Athens (Εμπορικό κέντρο “City Link”, Βουκουρεστίου & Σταδίου 4, 1ος όροφος, Αθήνα).

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ELLE που κυκλοφορεί!