Νόμιζετε πως το να χάσετε κιλά έχει να κάνει με το να κόψετε το πολύ φαγητό και να ξημεροβραδιάζεστε στο γυμναστήριο? Ίσως να υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος.

Μία πρόσφατη έρευνα έχει δείξει πως το να μασάς το φαγητό σου περισσότερο μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Αυτό σημαίνει πως δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία τι τρως αλλά πως το τρώς. Ο προσωπικός γυμναστής της Elle Macpherson και της Rosie Huntington-Whiteley αποκαλύπτει πως μπορείς να χάσεις βάρος χωρίς καν να προσπαθήσεις..


Είναι απλό λέει ο γυμναστής.. “Όσο πιο πολύ μασάς το φαγητό σου, τόσο πιο λίγες θερμίδες παίρνεις”. Μία μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι που μασάνε κάθε μπουκιά 40 φορές τρώνε 12% λιγότερο από εκείνους που μασάνε την κάθε μπουκιά 15 φορές. Οι ειδικοί πιστεύουν πως όσο πιο σιγά τρως τόσο πιο πολύ δίνεις την ευκαιρία στον εγκέφαλο να συνειδητοποιήσει ότι το στομάχι σου είναι γεμάτο. Αν ακολουθήσεις αυτή τη μέθοδο θα καταλάβεις πως δε χρειάζεσαι τόσο φαγητό όσο νομίζεις για να χορτάσεις.

Οι ειδικοί συμφωνούν πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και είναι κλινικά αποδεδειγμένο πως οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό είναι πιο αδύνατοι από αυτούς που το παραλείπουν. Πέρα από αυτό έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι που τρώνε τις μισές θερμίδες της ημέρας στο πρωινό τους, μπορούν να χάσουν το διπλάσιο λίπος από αυτούς που δεν κάνουν κάτι τέτοιο. “Το πρώτο πράγμα που τρώτε το πρωί θα καθορίσει τις ανάγκες του σώματός σας για το υπόλοιπο της ημέρας. Έτσι, αποφύγετε τα πολύ γλυκά δημητριακά και κάντε υγιεινές επιλογές ενώ καλό είναι να τρώτε και λίγη πρωτεϊνη όπως αυγά ή καπνιστό σολωμό”, λέει ο γυμναστής James Duigan.