Όσο κι αν προσπαθείς να κανονίσεις και να σχεδιάσεις τα πάντα στη ζωή σου, δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι θα συμβείσ τη συνέχεια. Νιώθεις ποτέ ότι κάθε μέρα φαίνεται σαν να είναι ίδια με την προηγούμενη; Νιώθεις μερικές φορές πως αυτό που κάνεις σήμερα το έχεις ξανακάνει και χθες;

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσεις και εσύ και όλοι μας είναι πως κάποια μέρα θα πεθάνουμε.. και τότε θα πούμε, «Τι ήταν τελικά όλο αυτό (αναφερόμενοι στη ζωή που ζήσαμε); Αυτή η συνειδητοποίηση δίνει πραγματική αξία στην παρούσα στιγμή καθώς μόνο αυτή είναι αληθινή.

Συνήθως σπαταλάς το χρόνο σου είτε σκεφτόμενος αυτό που θα μπορούσε να είχε γίνει είτε αυτό που θα ήθελες να γίνει είτε αναρωτόμενος τι θα γινόταν αν… Φυσικά και μπορείς να μάθεις πολλά από το παρελθόν. Ακόμα και η πιο δύσκολη εμπειρία μπορεί να σου μάθει πάρα πολλά και να σε κάνει πιο δυνατό.Παρόλα αυτά οι αναμνήσεις μπορεί επίσης να κολήσουν στο μυαλό σου και να μη φεύγουν με τίποτα. Το να ζεις συνεχώς είτε στο παρελθόν είτε στο μέλλον είναι σαν να ζεις σε ένα όνειρο γιατί όλο αυτό σε εμποδίζει να ζεις στο παρόν.

Παρόλο που μπορεί μερικές φορές τα πράγματα να φαίνονται αναμενόμενα, η πραγματικότητα είναι πως η ζωή μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Στην ουσία αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο απλά εσύ δεν το παρατηρείς. Έρχεται η άνοιξη, τα δέντρα ανθίζουν και δεν είναι ίδια κάθε μέρα, όπως δεν είσαι και εσύ.

Μπορείς να μείνεις ανοιχτός σε αυτές τις αλλαγές απλά γνωρίζοντας ότι υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή, απλά σταμάτα να κάνεις αυτό που κάνεις και πάρε μία ανάσα. Καθώς εκπνέεις παρατήρησε πως νιώθει το σώμα σου, την καρέκλα που κάθεσαι, το δωμάτιο στο οποίο κάθεσαι. Αυτό είναι. Χρειάζεται μόνο μία στιγμή για να έρθεις στο παρόν.

Είναι απόλυτα απελευθερωτικό να είσαι στο παρόν, να ανακαλύψεις ότι όλος ο κόσμος και όλο το σύμπαν χωράνε μέσα σε αυτή τη στιγμή. Να συνειδητοποιήσεις ότι δε χρειάζεται τίποτα άλλο από το να είναι ολοκληρωτικά Εδώ (όπου κι αν είναι αυτό το Εδώ). Τι ανακούφιση!! Έτσι μπορείς να βιώνεις την πραγματικότητα όπως είναι, χωρίς προσδοκίες και χωρίς να επιθυμείς κάτι να είναι διαφορετικό από αυτό που είναι.

Απλά να είσαι ήρεμος σε αυτή τη στιγμή – χωρίς προσκολήσεις ή σκέψεις, πριν ή μετά. Απλά να νιώθεις ότι δε χρειάζεται να είσαι πουθενά αλλού από εκεί που είσαι τη δεδομένη στιγμή.

Πηγή: joywood.gr