Ο μέλλοντας βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας γεννήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Νοσοκομείο St Mary στο ίδιο δωμάτιο που είχε γεννηθεί και ο πατέρας του Πρίγκιπας William.


Το μωρό γεννήθηκε 3.900 κιλά στις 4:24 το απόγευμα (ώρα Αγγλίας). Η Kate και το μωρό είναι καλά στην υγεία τους και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να βγουν από το Νοσοκομείο.

Πριν από λίγη ώρα μάλιστα κατέφτασε στο St Mary η προσωπική κομμώτρια της Kate με τον εξοπλισμό της πράγμα που δείχνει ότι η Δούκισσα θα αρχίσει να ετοιμάζεται για να κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως μητέρα μαζί με το μωρό της, τον Πρίγκιπα του Cambridge.


H κομμώτρια κατέφτασε μαζί με ένα μέλος του βασιλικού προσωπικού η οποία κρατούσε ένα πορτ μπεμπέ για το βασιλικό αυτοκίνητο αλλά και μία βαλίτσα με ρούχα.

Η νέα οικογένεια δεν αναμένεται να φύγει από την πτέρυγα Lindo του St Mary πριν από τις 6 το απόγευμα (ώρα Αγγλίας) ενώ λέγεται ότι μπορεί να μείνουν και απόψε μέσα.

Ο William πέρασε το βράδυ σε διαφορετικό δωμάτιο από την Kate και το μωρό καθώς ήθελε να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στο γιο του και τη σύζυγό του.

Το όνομα του μωρού δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ενώ τα πιο δημοφιλή αρσενικά ονόματα είναι το James, George και Henry.