Ο καιρός ήταν βροχερός αλλά η απόφαση να πάμε μέχρι το Εκπτωτικό Χωρίο (McArthurGlen) ήταν αμετάκλητη. Μπορεί να είναι λίγο μακρία για όσους μένουν στα Νότια Προάστια αλλά είναι μία βόλτα που αξίζει να κάνετε ακόμα κι αν είστε μακριά. Τα Χριστούγεννα το McArthur είναι πολύ πιο ωραίο για μένα καθώς νιώθω σαν να βρίσκομαι σε άλλη πόλη. Δεν έχει τρελούς στολισμούς και η αλήθεια είναι πως το Χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι και πολύ εντυπωσιακό αλλά η ατμόσφαιρα είναι όμορφη.


Κατ’αρχάς να ξεκινήσω από το ότι δεν αποτελεί σωστή επιλογή το να πάτε με πολύ βροχή. Την ημέρα που πήγα εγώ ψιχάλιζε σε σημείο που να μη χρειάζεται ομπρέλα οπότε ήταν καλά. Ο χώρος είναι ανοιχτός και η αλήθεια είναι πως με τη βροχή είναι λίγο δύσκολο να απολαύσετε τη βόλτα σας.


Κατά τα άλλα οι τιμές στα καταστήματα είναι πολύ καλές (πολύ καλύτερες από αντίστοιχα καταστήματα των Αθηνών), έχει ένα τεράστιο σούπερ μάρκετ από όπου μπορείτε να κάνετε και τα ψώνια της εβδομάδας (για να μην αγχωθείτε να γυρίσετε γρήγορα) και από φαγητό έχει σχεδόν τα πάντα. Από φούρνους που μπορείτε να πάρετε κάτι για το δρόμο μέχρι σουβλάκια, πίτσες, μακαρονάδες και όλα τα σχετικά σε καλές τιμές και με δωρεάν φαγητό για τα παιδιά (σε μερικά εστιατόρια) (ο φίλος μου πρότεινε να πούμε ότι είμαι παιδί για να πάρουμε τσάμπα φαγητό αλλά του έκοψα τη φόρα λέγοντάς του πως αυτό θα το έκανα μόνο αν έλεγε ότι είμαι κόρη του. Έτσι η συζήτηση για τσάμπα φαγητό έμεινε εκεί και είπαμε να πάμε μέχρι το Βενέτη για κάτι πρόχειρο).


Υ.Γ. Ένα από τα καταστήματα που αξίζει να επισκεφτείτε είναι αυτό του Ralph Lauren όπου γίνεται πανικός αλλά πραγματικά αξίζει!

Να προσθέσω πως έχει πολλά πράγματα για να απασχολήσετε τα παιδιά σας και να τους χαρίσετε μερικές ευχάριστες στιγμές μακριά από την πόλη, την πολύ φασαρία και τον χαμό των πολυκαταστημάτων. Όχι πως και αυτά δεν έχουν τη χάρη τους αλλά σίγουρα θα περάσουν πολύ καλύτερα στο Εκπτωτικό Χωριό από το οποίο κατά τη γνώμη μου έλειπε ένας Άγιος Βασίλης! Παρακαλώ οι αρμόδιοι να επιληφθούν!