Πέρασες στην επαρχία και κάθε τέλος του μηνός που τελειώνει το “έμβασμα” δεν σου έχουν μείνει λεφτά ούτε για να πας σπίτι να δεις τους γονείς σου. Σε νιώθω! Κατ’αρχάς πριν σου πω τι να κάνεις για να εξοικονομείς χρήματα θα σου πω το πιο βασικό tip: Βάζε τα λεφτά του εισητηρίου της επιστροφής στο σπίτι στην άκρη με το που σου στέλνει ο μπαμπάς τα λεφτά του μήνα!! Τόσο απλό..

Budget

Οι περισσότεροι φοιτητές, και κυρίως αυτοί που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι παρόλο που δεν κάνουν περιττά έξοδα, αυτά τα καθημερινά χρήματα που ξοδεύουν σε φαγητό, αποστάσεις, διασκέδαση (κυρίως το τελευταίο) είναι πολλά και ανυπολόγιστα. Αφιέρωσε λίγα λεπτά, αν είσαι από αυτούς, για να σημειώσεις όλα αυτά τα καθημερινά σου έξοδα και αυτό θα σε βοηθήσει να μη βγεις εκτός προϋπολογισμού. Μάλιστα, στις Η.Π.Α γίνονται ειδικά σεμινάρια για φοιτητές έτσι ώστε να μπορούν να ζουν άνετα σύμφωνα με το budget του καθενός. Στην Ελλάδα, ούτε λόγος..

Βάλε προτεραιότητες

Κάνε μία λίστα με όλα τα πράγματα που πραγματικά θέλεις να κάνεις και πες “οχι” σε όλα τα υπόλοιπα. Δε θα κακοπεράσεις αν δεν πας και στα 30 εστιατόρια της πόλης που έχεις περάσει..

Εκμεταλλεύσου εκπτώσεις και δωρεάν πράγματα

Σίγουρα ως φοιτητής θα έχεις πρόσβαση σε πολλά δωρεάν (ή με λίγα χρήματα) πράγματα και διασκεδάσεις. Αν μπορείς να τρως στη φοιτητική εστία να το κάνεις διότι έτσι σίγουρα θα εξοικονομήσεις πάρα πολλά χρήματα (Δεν ξέρω για τα άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει εξαιρετικό φαγητό πολύ καλής ποιότητας).

Βρες μία part time δουλειά

Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσεις να μπαίνεις στην αγορά εργασίας ρε ρεμάλι; Να δεις πώς βγαίνει το μεροκάματο; Πέρα από την πλάκα, θα σου κάνει απίστευτο καλό να βρεις μία part time δουλειά καθώς οποιαδήποτε προϋπηρεσία αποκτάς είναι απαραίτητη από τη μία και από την άλλη θα δεις πώς είναι να βγάζεις τα δικά σου χρήματα.

Κάνε like στη σελίδα μου στο facebook για να διαβάζεις τα πάντα για τους φοιτητές