Η Ελεονώρα Μελέτη είναι από τους ανθρώπους που λειτουργούν με πλάνο στη ζωή τους, αλλά δεν έχει πρόβλημα εάν δει ότι δεν μπορούν να έρθουν τα πράγματα όπως θέλει, να το αλλάξει ριζικά και να το αναδιαμορφώσει. Η ίδια, λίγο πριν αναχωρήσει για τις πασχαλινές της διακοπές, μίλησε στο περιοδικό Hello για το πώς είναι σήμερα οι σχέσεις της με το Star, εάν έχει έρθει σε ρήξη με το κανάλι, την επιθυμία της να ασχοληθεί με τα κοινά και γιατί προς το παρόν το ανέβαλε, ενώ παραδέχεται ότι είναι ανοιχτή σε έναν νέο έρωτα.

meletihello1

Σας έχουν κουράσει τα δημοσιεύματα που γράφονται τελευταία για την εκπομπή σας;

Πλέον αυτού του είδους τα δημοσιεύματα για μένα είναι ρουτίνα. Γράφονται και αναπαράγονται, σχεδόν copy-paste, από το 2005. Το μόνο που αλλάζει είναι το έτος και το όνομα της εκπομπής. Όχι δεν με έχουν κουράσει, απλώς κάποιες φορές με στεναχωρούν. Νομίζω ότι είναι καιρός κάποιοι να το πάρουν απόφαση ότι υπάρχω στην τηλεόραση! Το πολεμάνε να φύγω 10 χρόνια, αλλά δεν τους έχει κάτσει! Και στην τελική, δεν έχουν εκείνοι κουραστεί να βγαίνουν κάθε φορά αναξιόπιστοι και ανακριβείς όταν το ρεπορτάζ τους δεν επαληθεύεται;

Πώς βλέπετε το μέλλον σας; Το βλέπετε στην τηλεόραση;

Επειδή φέτος, όπως γνωρίζετε, λήγει το συμβόλαιό μου με το Star και αυτό σημαίνει ότι έχω τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ και για κάτι άλλο με το κανάλι, έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά το γεγονός ότι εάν αυτό το κάτι άλλο δεν είναι κοντά σε αυτό που εγώ νιώθω ότι θα με εκφράσει και θα με καλύψει, τότε μπορεί να μην κάνω τηλεόραση. Δεν θα αποδεχτώ μια πρόταση μόνο και μόνο για να είμαι στην τηλεόραση. Την επόμενη σεζόν μπορεί και να καθίσω σπίτι μου. Να απέχω τηλεοπτικά. Το έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά, το έχω συζητήσει με αυτούς που πρέπει και το λέω γιατί έχω υπηρετήσει ως σωστός επαγγελματίας τόσα χρόνια ένα συγκεκριμένο concept και νομίζω ότι είναι καιρός να κάνω μια αλλαγή. Εάν δεν μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω αυτή την αλλαγή, τότε ίσως να απέχω για λίγο καιρό από την τηλεόραση.

meletihello2

Ποια είναι η αλήθεια για την πρόταση που σας έγινε να κατεβείτε υποψήφια στις δημοτικές εκλογές;

Όλα ξεκίνησαν από την πρόταση του καλού μου φίλου και υποψήφιου δημάρχου της Αθήνας, Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος μου πρότεινε να κατέβω μαζί του υποψήφια στην Α΄ Αθηνών. Ήμουν ειλικρινής μαζί του και ο λόγος για τον οποίο δεν δέχτηκα αυτή την τιμητική πρόταση ήταν το ότι δεν έχω ζήσει ποτέ μου στην Αθήνα. Άρα πώς θα μπορούσα να αφοσιωθώ σε μια πόλη όταν δεν έχω ζήσει τα πρακτικά της προβλήματα; Η δεύτερη πρόταση μού έγινε από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο για τον Πειραιά. Είμαι 100% Πειραιώτισσα: εκεί μεγάλωσα, εκεί πήγα σχολείο, εκεί ερωτεύτηκα και βγήκα ραντεβού για πρώτη φορά, εκεί γυμνάστηκα, εκεί διάβασα. Έχω ζήσει τις πιο ωραίες μου στιγμές στον Πειραιά, ξέρω πού χωλαίνει, τι πληγές κρύβει και πώς θα μπορούσε να γίνει πιο όμορφος. Ως άνθρωπος μου αρέσει να βοηθάω όπου μπορώ, γιατί έχω τη διάθεση και το κέφι να το κάνω. Γι’ αυτό και μπήκα στη διαδικασία να συζητήσω μαζί του την πρόταση. Κι εκεί άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και ξεκίνησαν όλα τα παρατράγουδα: Φεύγει, κόβεται, δεν φεύγει, δεν κόβεται, θα βρουν αντικαταστάτρια. Επειδή πολλά ειπώθηκαν, θα σας πω ακριβώς τα πράγματα όπως έχουν. Μακάρι να είχε βρεθεί αντικαταστάτρια, ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να με αντικαταστήσει για 20 ημέρες που έπρεπε να λείψω αναγκαστικά, ώστε και η εκπομπή να μην κοπεί κι εγώ να μπορώ μετά να επιστρέψω στη θέση μου μέχρι τον Ιούλιο. Το κανάλι δεν το σκέφτηκε αυτό το θέμα, δεν το ήθελε καθόλου και μου το ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή. Άρα το σενάριο αντικατάστασής μου από τη Σίσσυ Χρηστίδου ή την Κατερίνα Τσάβαλου ή τη Νικολέττα Καρρά και άλλα πρόσωπα που ακούστηκαν δεν στέκει. Μακάρι μία από αυτές να ήταν αλήθεια και να μπορούσε να έρθει να με εξυπηρετήσει για να γινόταν και η δική μου η δουλειά που ήθελα πάρα πολύ να το κάνω και να συνέχιζε χωρίς πρόβλημα και η εκπομπή μου. Έκανα μόνο ένα ραντεβού με το Star, όπου τους είπα ότι έχω αποδεχτεί την πρόταση του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Καθίσαμε και είδαμε το νομικό πλαίσιο και πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε αυτή την κατάσταση σε σχέση με την εκπομπή. Επειδή δεν ήθελαν το σενάριο της αντικατάστασης, μου είπαν ότι εάν το κάνω, αναγκαστικά θα κοπεί νωρίτερα η εκπομπή. Αυτό αυτομάτως σήμαινε ότι οικογένειες που εργάζονται και βασίζονται σε αυτή την εκπομπή θα μείνουν χωρίς δουλειά δυόμισι μήνες πριν. Έτσι αποφάσισα ότι δεν μπορώ εγώ για ένα προσωπικό μου όφελος και μια δική μου επιθυμία να ασχοληθώ με τα κοινά, να βάλω σε μια τέτοια διαδικασία τους ανθρώπους που δουλεύω μαζί τους σχεδόν 10 χρόνια. Εάν το έκανα, δεν θα κοιμόμουν ήσυχη. Κι εκεί έκλεισε το θέμα.

Στο μέλλον αν σας δοθεί ξανά η ευκαιρία να ασχοληθείτε με τα κοινά, θα το κάνατε;

Δεν θα το έκανα σε βουλευτικό επίπεδο, αλλά για τον Πειραιά θα το έκανα με μεγάλη χαρά.

Είστε πολλά χρόνια μπροστά από τις κάμερες. Πώς έχει επηρεάσει αυτό τις σχέσεις σας;

Αισθάνομαι ότι μπορεί να με έχει πάει πάρα πολύ πίσω σε προσωπικό επίπεδο. Θεωρώ ότι θα ήμουν πιο ευτυχισμένη εάν δεν με ήξερε κανείς.

Διάβασε περισσότερα στο Hello που κυκλοφορεί!