Σου αρέσει όταν βλέπεις ταινία στο σπίτι να έχεις και κάτι να τρως.. Τι θα έλεγες για υγιεινά τσιπς τορτίγιας τα οποία μπορείς να φτιάξεις μόνη σου; Δες πώς..

tsipstortigias

Θα χρειαστείς..

καλής ποιότητας τορτίγιες, ελαιόλαδο και αλάτι

Πώς να το κάνεις..

Πρθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίξε μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέσα σε ένα μπολ και βάλε και ένα πινέλο μέσα στο μπολ. Πάρε μία τορτίγια και άλειψέ την με ελαιόλαδο. Πρόσεξε να μην ξεχάσεις τις άκρες. Πάρε άλλη μία τορτίγια και βάλ’την πάνω στην αλλειμένη. Βάλε ελαιόλαδο και στην από πάνω. Συνέχισε την ίδια διαδικασία μέχρι να αλείψεις όλες τις τορτίγιες σου.

tortigia tortigia2

Κόψε τις τορτίγιες σου με ένα μαχαίρι στη μέση. Κόψε και τις μισές πλέον τορτίγιες πάλι στη μέση και ύστερα πάλι στη μέση έτσι ώστε να δημιουργηθούν τριγωνικά μικρό τορτιγιάκια.

Άλειψε με λάδι ένα ταψί και βάλε τις τορτίγιες σου στο φούρνο από τη μεριά που δεν έχουν λάδι. Πασπάλισε με λίγο αλάτι και ψήσε για 8-12 λεπτά. Τα τορτίγια chips έχουν γίνει όταν ξεροψηθούν οι άκρες τους. Μπορεί στο κέντρο τους να είναι πιο μαλακά αλλά όσο περνάει η ώρα και κρυώνουν θα σκληρύνουν. Αφού κρυώσουν δοκίμασε ένα και αν δεν είναι όσο τραγανό θα το ήθελες ξαναβάλ’τα στο φούρνο για άλλα 2-3 λεπτά.

tortigia3

Αν δεν τα φας αμέσως μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε μία σακούλα τροφίμων.