Όταν μιλάμε για τροφές που κάνουν πολύ καλό στην επιδερμίδα μας, μιλάμε για τις παρακάτω τροφές.

trofesomorfia

Προστατεύει την επιδερμίδα: Κουρκουμάς

O κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό το οποίο μπορεί να σε προστατεύσει και από τον καρκίνο του δέρματος καθώς περιέχει ένα πολύ δυνατό αντιοξειδωτικό το οποίο, όπως έχει αποδειχτεί, κάνει πιο ανεκτική την επιδερμίδα στην κακή ακτινοβολία του ηλίου.

Καφεϊνη

Μία έρευνα έδειξε ότι μία “μερίδα” καφέ έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από ότι μία μερίδα φρούτων (πορτοκαλιού και μπανάνας). Μία άλλη έρευνα έδειξε ότι η καφεϊνη που βρίσκεται στο πράσινο και το μαύρο τσάι αποτρέπει την καταστροφή της επιδερμίδας από τον ήλιο. Δε συμβαίει το ίδιο με τον ντεκαφεϊνέ.

Ενυδατώνει: Μαύρη σοκολάτα

Αν θέλεις να φας κάτι γλυκό φάε λίγη μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη φλαβονοειδή, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο προστατεύει την επιδερμίδα από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Επίσης μία έρευνα έδειξε πως βοηθάει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.

Πέρα από τις σωστές τροφές καλό είναι να έχεις και τη σωστή πούδρα!

Δίνει ώθηση στο κολαγόνο: Chia seeds

Τα chia seeds είναι γεμάτα πρωτεϊνη πράγμα που σημαίνει πως περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Αυτό σημαίνει, με λίγα λόγια, ότι βοηθάει στην ανάπλαση της επιδερμίδας από μέσα προς τα έξω.

Κάνει νεότερη την επιδερμίδα: Στρείδια

Τα στρείδια βοηθούν στην δημιουργία του κολαγόνου. Είναι τέλεια πηγή βιταμίνης Α και σεληνίου τα οποία επίσης βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας.

Αν έχεις και καμιά κηλίδα στο πρόσωπό σου ίσως χρειαστείς, πέρα από τις σωστές τροφές, και μερικά έξυνπα tips.

Αποτοξινώνει: Λάχανο

Θέλεις να αποτοξινώσεις την επιδερμίδα σου; Φάε λάχανο.

Καταπραϋνει την επιδερμίδα: Τζίντζερ

Αυτό το αντιφλεγμονώδες συστατικό βοηθάει στη μείωση των κοκκινίλων και της ακμής.