Στα 45 της χρόνια η Ελένη Μενεγάκη έχει καταφέρει να είναι πιο όμορφη από ποτέ. Σε αυτό συμβάλλουν η διατροφή που ακολουθεί και η γυμναστική που κάνει τον τελευταίο καιρό. Διάβασε τι ακριβώς κάνει..

menegakidiatrofi

Διατροφή!

Το φαγητό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Ελένη, που έχει αφήσει μια για πάντα πίσω της το καχεκτικό εκείνο κοριτσάκι που το κυνηγούσε η μαμά του για να φάει άλλοτε με παρακάλια κι άλλοτε με απειλές. Δοκιμάζει τα πάντα από όσα μαγειρεύουν οι εκάστοτε σεφ στην τηλεοπτική της κουζίνα, ενώ τα επιφωνήματα και οι γκριμάτσες απόλαυσης όταν κάτι της αρέσει αποτελούν ένα είδος επιβράβευσης για τις μαγειρικές ικανότητες τους. Όπως έχει δηλώσει, λατρεύει τη μεσογειακή κουζίνα και πάντα επιλέγει να ψωνίζει βιολογικά προϊόντα, ενώ της αρέσουν πολύ και τα ψάρια. Φροντίζει επίσης να καταναλώνει αρκετό νερό, αλλά και πράσινο τσάι, τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα, ώστε να είναι πάντα ενυδατωμένος ο οργανισμός της και το δέρμα της. Στο ημερήσιο διατροφικό της πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλά φρούτα και λαχανικά, από τα οποία παίρνει όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, χωρίς όμως τις περιττές θερμίδες. Τροφές που είναι και πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του οργανισμού. Γι” αυτό άλλωστε καταναλώνει σε μερικές ποσότητες και ξηρούς καρπούς, που περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Εκτός αυτών, αποφεύγει το δεκατιανό και το απογευματινό σνακ, και το βραδινό μετά τις 7 το απόγευμα.

Γυμναστική!

Η άσκηση ποτέ δεν ήταν μέρος της ζωής της Ελένης, δηλώνοντας πολλές φορές στην εκπομπή της ότι δεν ανήκει σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που λιώνει στο γυμναστήριο. Ωστόσο, ως γυμναστική τα καλοκαίρια φρόντιζε να κολυμπάει και να περπατάει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, και πλέον η Ελένη είναι συνεπέστατη στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα pilates που παρακολουθεί είτε με τη συντροφιά του Μάκη Παντζόπουλου είτε με την ανερχόμενη Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Διάβασε περισσότερα στο περιοδικό LIKE που κυκλοφορεί!