Μόλις άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής για τους πρωτοετείς φοιτητές που επιθυμούν να μεταπηδήσουν σε κάποια άλλη σχολή από εκείνη που πέρασαν.

294141641

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετεγγραφής οι πρωτοετείς φοιτητές θα πρέπει να μπουν στο http://solon.it.minedu.gov.gr και να ακολουθήσουν τα βήματα που προτείνονται από το Υπουργείο. Η ιστοσελίδα θα δέχεται αιτήσεις από την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου. Παράλληλα οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, θα ξεκινήσουν να ταυτοποιήσουν τους υποψηφίους ώστε να μπορέσουν να παραλάβουν τους κωδικούς τους για την πλατφόρμα και να κάνουν χρήση αυτών για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μεταφοράς της θέσης τους.

Για την διαδικτυακή εφαρμογή δημιουργίας προσωπικού κωδικού ασφαλείας που μπορείτε να βρείτε εδώ (http://dde.it.minedu.gov.gr/), το υπουργείο έδωσε τις παρακάτω οδηγίες:

1. Χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας, με τα οποία έχετε πρόσβαση στην Εφαρμογή Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας για την επικαιροποίηση των στοιχείων των Λυκείων της αρμοδιότητάς σας, θα εισέλθετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Σε περίπτωση απώλειάς τους, θα πρέπει να στείλουν e-mail στην Κ.Υ. του υπουργείου, προκειμένου να αποσταλούν τα στοιχεία αυτά.

2. Ακολουθήστε στο μενού το σύνδεσμο “Ταυτοποίηση Υποψηφίου”.

3. Πληκτρολογείτε τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων ή/και το Επώνυμο και το Όνομα, που σας έδωσε ο υποψήφιος. Υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης με τα πλήρη ονομαστικά (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Πατήστε στο κουμπί Επεξεργασία για να προχωρήσετε στην φόρμα δημιουργίας προσωπικού κωδικού ασφαλείας του υποψηφίου.