Είναι η εποχή του έτους που το κρύο έχει μπεί για τα καλά στην ζωή μας και μαζί με αυτό οι  λογαριασμοί θέρμανσης επίσης ανεβαίνουν όλο και πιο πολύ. Ξέρατε, όμως, ότι μπορεί να θερμανθεί ένα μικρό δωμάτιο με μερικά κεριά και ένα πήλινο δοχείο;

1

Η συγκεκριμένη θερμάστρα μπορεί να φτάσει θερμοκρασίες 70-80 βαθμούς Κελσίου, και το ίδιο το δοχείο παραμένει ζεστό για ώρες αφού έχουν καεί τα κεριά. Προκαταβολικά σας λέμε πως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χειρίζεστε ή μετακινείτε την  θερμάστρα γιατί σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο το εσωτερικό πήλινο δοχείο μπορεί να φτασει τους 260 βαθμούς Κελσίου.

Πως δουλεύει..

Αυτή η θερμάστρα λειτουργεί με την παγίδευση και τη συγκέντρωση της θερμότητας που θα έπρεπε κανονικά να ανέβει προς την οροφή και να διαχυθεί γρήγορα στον περιβάλλοντα αέρα. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει τη θερμότητα να ακτινοβολεί από τις πλευρές του δοχείου.

Θα είστε σε θέση να θερμάνετε ολόκληρο το σπίτι σας με αυτό; Ούτε κατά διάνοια. Αλλά εάν έχετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο που θέλει ζέσταμα το χειμώνα, ή οποιοδήποτε άλλο μικρού εμβαδού χώρο τότε αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της θερμοκρασίας και επομένως της ζεστασιάς στον χώρο σας.

Δείτε πως να φτιάξετε την αυτοσχέδια θερμάστρα μόνοι σας..