Θέλετε να κλάψετε και να ξοδέψετε όλα τα χαρομάντηλά σας βλέποντας μία εκπληκτική ταινία (που σίγουρα θα κερδίσει ένα τουλάχιστον Oscar); Τότε δείτε το Still Alice με πρωταγωνίστρια την πανέμορφη και σούπερ ταλαντούχα Julianne Moore.

julian

Η ηθοποιός υποδύεται μία γυναίκα, την Alice, η οποία κάποια στιγμή στη ζωή της παθαίνει Αλτσχάιμερ. Πιο συγκεκριμένα η Alice είναι μία γυναίκα με ντοκτορά από το Harvard και παγκοσμίως αναγνωρισμένη γλωσσολόγος, παντρεμένη με τον John τον οποίο αγαπάει πάρα πολύ. Ζουν μία πολύ όμορφη ζωή και φαίνεται πως τα έχουν όλα. Έχουν ένα γιο και δύο κόρες οι οποίοι έχουν όλη τους τη ζωή μπροστά τους και το μέλλον τους διαγράφεται λαμπρό.

(Το σύζυγο της Alice υποδύεται ο Alec Baldwin, το γιο της ο Hunter Parrish και τις κόρες της η Kate Bosworth και η Kristen Stewart).

Mία μέρα, όμως, η Alice αρχίζει και ξεχνάει κάποιες λέξεις. Η διάγνωση είναι μία: Αρχικά στάδια Αλτσχάιμερ. Εκείνη το αντιμετωπίζει σαν μία πολύ δυνατή γυναίκα. Στην αρχή κρύβει την ασθένειά της αλλά σύντομα δεν μπορεί να την κρατήσει άλλο μυστική. Αυτό που την τρομάζει περισσότερο είναι πως η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κληρονομική και μπορεί να περάσει σε κάποιο από τα παιδιά της.

julian2

Πρόκειται για μία φανταστική ταινία όπου η Moore μας δείχνει σιγά-σιγά όλα τα στάδια της ασθένειας. Πάρτε κούτες χαρτομάντηλα και περιμένετε μέχρι τις 5 Μαρτίου για να τις χρησιμοποιήσετε όλες.