Αφήστε το γιαούρτι πίσω σας και πιάστε το Κιφίρ!

kefir

New entry στο χώρο της υγιεινής διατροφής το οποίο θα σας βοηθήσει και να χάσετε βάρος και να αποκτήσετε υπέρλαμπρη επιδερμίδα. Οόοοχι δεν υπερβάλουμε! Απλά ήρθε η ώρα να μάθετε τα πάντα για αυτή την τροφή που θα σας αλλάξει τη ζωή (και θα σας πούμε και πώς να το φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι)!

1. Όπως το γιαούρτι έτσι και το κιφίρ περιέχει καλά προβιοτικά. Μπορείτε να μετατρέψετε οποιοδήποτε είδος γάλακτος σε κιφίρ και αυτή είναι μία από τις βασικές διαφορές του από το γιαούρτι. 

2. Το κιφίρ αποτελεί τέλεια πηγή ασβεστίου και αυτά είναι πολύ καλά νέα για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Μία μερίδα κιφίρ θα σας δώσει το 20% του ασβεστίου που χρειάζεστε την ημέρα και μόλις 90 θερμίδες (σε αντίθεση με το γιαούρτι που έχει 150 θερμίδες η μερίδα).

3. Το κιφίρ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης καθώς και της γλυκόζης του αίματος. 

Πώς να το φτιάξετε..

Καταρχάς – για να μην παιδεύεστε + είστε και τεμπέλα όπως είμαι και εγώ – μπορείτε απλά να το αγοράσετε από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. 

Αφού αγοράσετε σπόρους κιφίρ το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τους βάλετε σε ένα ποτήρι γάλα. Αποθηκεύστε το γάλα σε ένα γυάλινο βαζάκι και αφήστε το σφραγισμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες.