Η ταινία πραγματεύεται την άνοδο και την πτώση ενός ηθοποιού, με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Κίτον σε μια από της καλύτερες εμφανίσεις του. Μαζί του η Έμα Στόουν, Ναόμι Γουότς και ο Έντουαρντ Νόρτον.

2

Ο Ρίγκαν (Μάικλ Κίτον), ένας ηθοποιός (κινηματογραφικός υπερήρωας) στον κατήφορο της καριέρας του προσπαθεί να αναδείξει και πάλι το ανάστημα του με μιά φιλόδοξη παραγωγη στο Μπρόντουεϊ για την οποία τρέφει υψηλές προσδοκίες.

Λίγο πρίν την πρεμιέρα του έργου του ο Ρίγκαν τραυματίζεται και πρέπει να αντικατασταθεί. Κατόπιν παρότρυνσης της πρωταγωνίστριάς του, Λέσλι (Ναόμι Ουότς) και υπό τις πιέσεις του παραγωγού και κολλητού του φίλου, Τζακ (Ζακ Γαλιφιανάκης), ο Ρίγκαν, διστακτικά, αποφασίζει να προσλάβει τον Μάικ Σίνερ (Έντουαρντ Νόρτον) – έναν εντελώς ανεξέλεγκτο τύπο που υπόσχεται την έκρηξη στα εισιτήρια της παράστασης αλλά και την προσθήκη αποθεωτικών κριτικών.

Καθώς λοιπόν ο Ρίγκαν προετοιμάζεται για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα, έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει την κοπέλα του και συμπρωταγωνίστρια, Λόρα (Άντρια Ράιζμποροου), την προσφάτως απεξαρτημένη από τα ναρκωτικά κόρη και προσωπική του βοηθό, Σαμ (Έμα Στόουν), καθώς επίσης και την πρώην γυναίκα του, Σίλβια (Έιμι Ράιαν), η οποία εμφανίζεται συχνά πυκνά με την πρόθεση να τα ξαναβρεί με τον πανικόβλητο πρώην σύζυγό της.

Αξίζει να την δείτε; 

Το Birdman παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας όπου απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτικούς. Η ταινία προκάλεσε γέλιο και χειροκροτήματα, ενώ οι περισσότεροι κριτικοί κινηματογράφου βγήκαν από την δημοσιογραφική προβολή ενθουσιασμένοι -παρά το γεγονός ότι σε μία σκηνή ο πρωταγωνιστής Μάικλ Κίτον ξεσπά εναντίον των κριτικών.