Αν θέλετε να χάσετε κιλά ήρθε η ώρα να σταματήσετε να τρώτε δημητριακά με ζάχαρη και να αρχίσετε να τρώτε ένα πρωινό που τα έχει όλα. Μιλάμε φυσικά για τη βρώμη.

vromiproino

Μελέτες έχουν δείξει πως εκείνοι που έτρωγαν πλιγούρι βρώμης ημερησίως για έξι εβδομάδες είχαν μείωση της χοληστερόλης και μειώθηκε και το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι σας κρατάει ικανοποιημένους και χορτάτους για πολύ ώρα. Σας προσφέρει αρκετές θερμίδες και φυτικές ίνες έτσι ώστε να είστε και να νιώθετε γεμάτοι μέχρι το μεσημέρι. Σε αντίθεση με τα ζαχαρούχα δημητριακά τα οποία απορροφόνται πιο γρήγορα από τον οργανισμό, η βρώμη απορροφάται πιο αργά και κρατάει την πείνα μακριά.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε πως οι υδατάνθρακες θα πρέπει να τρώγονται για πρωινό και όχι για βραδινό καθώς το πρωί έχετε όλη την ημέρα μπροστά σας για να τους κάψετε.

Πέρα από όλα αυτά η βρώμη είναι και ένα πολύ εύκολο πρωινό. Βάζετε μερικές νυφάδες σε ένα μπολ και γεμίζετε με λίγο γάλα και λίγο μέλι (αν θέλετε) και είστε έτοιμοι. Εμείς φέτος, ψηφίζουμε ΒΡΩΜΗ!