Μπορεί να νομίζετε πως είστε ένα φιλόδοξο άτομο αλλά αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο για να σας πούμε και του στραβού το δίκιο.

2

Όλοι έχουμε όνειρα και φιλιοδοξίες και πολλοί από εμάς θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε τους στόχους μας. Άλλοι, όμως, ενώ θέλουμε να πετύχουμε πράγματα πολλές φορές οι πράξεις μας είναι σαν να δείχνουν το αντίθετο. Δείτε ποιες είναι οι 5 φράσεις που δεν λένε ποτέ οι άνθρωποι που έχουν φιλοδοξίες.

“Θα το κάνω αύριο”

Το μόνο που έχετε να κάνετε όταν υπάρχει μία δουλειά που πρέπει να γίνει, είναι να την κάνετε τώρα. Μην αφήνετε τίποτα για αύριο. Αύριο θα έχετε πάντα κάτι άλλο να κάνετε και οι δουλειές σας θα μένουν πάντα πίσω.

“Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά”

Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν είναι αυτοί που δεν προσπαθούν να μειώσουν τις αρμοδιότητές τους αλλά τους αρέσει να αναλαμβάνουν και άλλες ευθύνες, και άλλα πράγματα στο χώρο της δουλειάς τους. Ακόμα και ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής, Abraham Lincoln, είχε πει κάποτε: “Ο πατέρας μου με έμαθε να δουλεύω. Δεν με έμαθε ποτέ να μου αρέσει”.

“Ποιανού λάθος ήταν αυτό;”

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στη δουλειά είναι πολύ σημαντικό να μην ρίχνετε ευθύνες σε άλλους. Και χρόνο θα χάσετε με όλη αυτή τη διαδικασία και θα δημιουργήσετε άσχημη ατμόσφαιρα στο χώρο εργασίας σας. Δεν το θέλετε αυτό.

“Όχι”

Σίγουρα θα πείτε και κάποια “όχι” αλλά αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι πως οι φιλόδοξοι άνθρωποι πιστεύουν πως τα πάντα είναι πιθανά, όσο δύσκολα και αν φαίνονται. Ο Thomas Edison είχε πει σχετικά: “Δεν απέτυχα, Βρήκα απλά 10000 τρόπους που δεν δουλεύουν”. Δεν τα παράτησε ποτέ. Συνέχισε ξανά και ξανά μέχρι που τα κατάφερε.. μόνο και μόνο επειδή δεν είπε ποτέ “όχι”.

“Αυτό δεν με ενδιαφέρει”

Ο Salvator Dali είπε κάποτε, “Η εξυπνάδα χωρίς τη φιλοδιξά είναι ένα πουλί χωρίς φτερά”. Ένα φιλόδοξο άτομο ενδιαφέρεται για τα πάντα. Τους αρέσει να μαθαίνουν καινούργια πράγματα και να αποκτούν δεξιότητες.