Τέτοιες γλυκοπατάτες δεν έχεις ξαναφάει. Και επειδή προσωπικά έχω φάει πολλές φορές, είπα να σου δώσω τη συνταγή της Deliciously Ella που είναι φανταστική και την φτιάχνω σχεδόν κάθε Κυριακή (θα ανεβάσω σύντομα στο Instagram μου και σχετική φωτό).

Η συνταγή που θα σου δώσω είναι για δύο άτομα και θα σου πάρει να την ετοιμάσεις σε περίπου 1μιση ώρα. Μην σε πτοεί αυτό… είναι Π Α Ν Ε Υ Κ Ο Λ Η!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τις πατάτες είναι: 

2 μέτριες γλυκοπατάτες

14 ντοματίνια

1 κ.σ. μηλόξιδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

200 γρ. φασόλια από κονσέρβα χωρίς τα υγρά τους

μια πρέζα κόλιαντρο

1/2 κ.γ. chipotle σε σκόνη

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

 

 

Για την sour cream:

200 γρ. γιαούρτι

1 κ.σ. ταχίνι

χυμό από ένα λεμόνι

αλάτι και πιπέρι

Για το γκουακαμόλε:

2 αβοκάντο

χυμό από μισό λάιμ

μια χούφτα κόλιαντρο

1/2 κόκκινο τσίλι

10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Καταρχάς προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Πλύνε τις πατάτες σου, τρύπα τις με ένα πιρούνι αρκετές φορές και ψήστες για 60-70 λεπτά στον φούρνο.

Όσο αυτές ψήνονται, κόψε στα τέσσερα τα ντοματίνια, λιώσε το σκόρδο και ζέστανε ένα τηγάνι σε ένα με λίγο ελαιόλαδο.

Πρόσθεσε μέσα τα φασόλια (προσωπικά φροντίζω την προηγούμενη μέρα να έχω μαγειρέψει φασόλια έτσι ώστε να μην χρησιμοποιώ κονσέρβα), το chipotle, το μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίξε μέσα το κόλιαντρο και κατέβασε από τη φωτιά.

Για να φτιάξεις την suor cream ανακάτεψε απλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Για το γκουακαμόλε λιώσε τα αβοκάντο σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε το τσίλι ψιλοκομμένο και το κόλιαντρο και ανακάτεψε καλά. Ρίξε μέσα και το λάιμ, αλάτι και πιπέρι και τις λιαστές ντομάτες.

Μόλις μαγειρευτούν οι πατάτες σου βγάλτες από το φούρνο και κόψτες στη μέση. Αφαίρεσε την ψίχα τους και ανακάτεψέ την με το μείγμα του φασολιού. Έπειτα βάλε από 1-2 κουταλιές της σούπας σε κάθε πατάτα.

Σέρβιρε με μπόλικο γκουακαμόλε και sour cream. Θα πάθεις πλάκα!!