Θα σου πω τώρα κάτι που θα συνταράξει όλο σου το είναι!! Όσο σημαντικό είναι το makeup που θα χρησιμοποιήσεις άλλο τόσο σημαντικό είναι και το πινέλο ή το sponge που θα χρησιμοποιήσεις για να το απλώσεις στο πρόσωπό σου.

Κι όμως, οι διασημότερες beauty bloggers γνωρίζουν πως η αγορά του σωστού blending sponge είναι ιδιαιτέρως σημαντική και καθοριστική για το πώς θα απλωθεί το makeup στην επιδερμίδα σου και για το πόσο ωραίο θα δείχνει τελικά πάνω σου.

The Original Beauty Blender (Θέλει βρέξιμο για να χρησιμοποιηθεί, με το βρέξιμο διπλασιάζεται σε μέγεθος και γίνεται τέλειο για άπλωμα. Μπορεί να είναι λίγο ακριβό αλλά τα αξίζει τα λεφτά του.)

Nylea Silicone Makeup Sponge (Το συγκεκριμένο sponge είναι πανεύκολο στο πλύσιμο, δεν απορροφάει καθόλου προϊόν όπως κάνουν όλα τα άλλα και απλώνει τέλεια το makeup στην επιδερμίδα.)

MAC All Blending Sponge (Το sponge αυτό κάνει πιο εύκολο το άπλωμα του makeup γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Επίσης έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και πολύ καλή τιμή.)

Fenty Beauty Precision Makeup Sponge (Αυτό το sponge είναι σχεδιασμένο από τη Rihanna και είναι ιδανικό λόγω των ιδιαίτερων επιφανειών του για το άπλωμα του concealer κάτω από τα μάτια.)

Real Techniques Miracle Complexion Sponge (Το σχήμα του είναι αυτό που σου επιτρέπει να φτάσεις ακόμα και σε πολύ δύσκολα σημεία όπως είναι τα πλαϊνά της μύτης σου και οι εσωτερικές γωνίες των ματιών σου. Πρόκειται επίσης για μια πολύ οικονομική επιλογή.)

Sephora Collection The Painter: Airbrush Sponge (Στη συσκευασία του συγκεκριμένου σφουγγαριού θα βρεις και οδηγίες χρήσης.)

Milk Makeup Dab + Blend Applicator (Είναι φτιαγμένο από σιλικόνη πράγμα που σημαίνει πως δεν απορροφάει το makeup. Επομένως είναι πολύ εύκολο στο πλύσιμο.)

Color Me Automatic Foundation Applicator Pro Edition (Το μόνο αρνητικό αυτού του σφουγγαριού είναι πως είναι ακριβό. Τα θετικά του βέβαια είναι πολύ περισσότερα: Καλύπτει τέλεια της γραμμές έκφρασης, τους πόρους και τις ατέλειες.)

 

The Makeup Bullet (Έχει σχήμα σφαίρας και ταιριάζει τέλεια στο δάχτυλό σου. Έτσι μπορείς να απλώνεις το μακιγιάζ σου σαν να το κάνεις με το δάχτυλό σου.)

Για καλύτερο άπλωμα του makeup μην βάζεις κατευθείαν το makeup πάνω στο σφουγγαράκι, βάλτο στο πρόσωπό σου και απλώσέ το.