Τώρα που καλοκαιριάζει καλό είναι να μην κάθεσαι πολύ ώρα στην κουζίνα και να μαγειρεύεις. Ανήκεις στις βόλτες και στα καφεδάκια εκτός σπιτιού και αυτό πρέπει να το καταλάβεις.

Για να μπορέσεις, όμως, να κάνεις κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να μάθεις να φτιάχνεις 4-5 εύκολες συνταγές που θέλουν λίγο χρόνο για να γίνουν και δεν απαιτούν και πολλά κατσαρολικά.

Το ριζότο που σου προτείνω είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελες να φας μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Δες πώς θα το φτιάξεις.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1μιση φλ. ρύζι για ριζότο

3/4 φλ. λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

4 φλ. ζωμό κότας

2 φλ. καλαμπόκι

220 γρ. καπνιστό ζαμπόν

110 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Ξεκίνα ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε για 1-2 λεπτά.

Ρίξε μέσα το ρύζι για 2-4 λεπτά. Πρόσθεσε το κρασί και μαγείρεψε ανακατεύοντας που και που για 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

Ρίξε 1 φλ. ζωμό και μαγείρεψε για 5-6 λεπτά. Επανέλαβε το ίδιο για άλλες 2 φορές. Ρίξε τον υπόλοιπο ζωμό και το καλαμπόκι και άφησέ τα να μαγειρευτούν για 5-7 λεπτά.

Ανακάτεψε μέσα το ζαμπόν για 1-2 λεπτά. Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε το τυρί μέχρι να λιώσει.

Σέρβιρε αμέσως.

Κάθε μερίδα ριζότου έχει 584 θερμίδες, 28 γρ. πρωτεϊνης, 20 γρ. λιπαρών και 67 γρ. φυτικών ινών.

Καλή απόλαυση!

Δες ακόμα:

Σάντουιτς με Τονοσαλάτα: Το πιο Δροσιστικό Σάντουιτς του Καλοκαιριού

Φτιάξε σε 10’ την πιο Θεϊκή Πίτσα με Προσούτο (Oh My God)