Το καλοκαίρι απέχει μόλις μια ανάσα και όλοι/ες προετοιμάζονται για το πώς θα το περάσουν. Άλλοι θα ταξιδέψουν σε μέρη μακρινά, σε όμορφα ελληνικά νησιά και άλλοι ίσως να εργάζονται. Και οι μεν και οι δε, θα περάσουν μια βόλτα από την παραλία όμως. Εντάξει ίσως οι πρώτοι περισσότερες, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Είμαι σίγουρη πως αυτό που σκέφτονται είναι πως θα αποκτήσουν ένα ωραίο μαύρισμα, ακόμα και με τις λίγες φορές που θα επισκεφθούν την παραλία –τώρα αναφέρομαι και στους δεύτερους-.

Το μαύρισμα είναι το απόλυτο summer outfit. Όταν μαυρίζουμε παράγουμε σεροτονίνη, την ουσία εκείνη που μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι! Αλλά δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος που αισθανόμαστε χαρούμενοι. Το μαύρισμα που ουσιαστικά είναι η αντίδραση του δέρματος μας στην έκθεση του ηλίου, καλύπτει πιθανά σημάδια που μπορεί να έχουμε στο κορμί μας και μας κάνει να φαινόμαστε πιο αδύνατες. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι γυναίκες αλλά και άνδρες, αναζητούν συνεχώς τρόπους, για να φαίνονται πιο μελαχρινοί. Αναφέρομαι φυσικά στην τεχνητή μέθοδο του solarium, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη τεχνική αναπαράγει 12 φορές περισσότερες ακτίνες από ότι εκείνες του ηλίου. Γι’ αυτό, επειδή δεν θέλουμε να αποκτήσετε κάποια μη αναστρέψιμη δερματική πάθηση, συγκεντρώσαμε τα βασικά tips του τέλειου, φυσικού, μαυρίσματος!

-Έλεγχος επιδερμίδας-

Πρώτο και κύριο στοιχείο για την έκθεση μας στον ήλιο είναι να γνωρίζουμε τι επιδερμίδα έχουμε. Πόσο λιπαρή είναι, πόση ευαισθησία έχει στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, προκειμένου να δούμε ποια είδους προστασία είναι κατάλληλη για εμάς. Αν για παράδειγμα, έχεις πολύ λιπαρή επιδερμίδα, τότε θα πρέπει να προμηθευτείς με μη παχύρρευστα αντηλιακά, κρέμες και ούτω καθεξής. Ακόμα όμως και να έχεις μια αρκετά μελαχρινή επιδερμίδα, μην επαναπαυτείς. Όλοι χρειαζόμαστε τον απαραίτητο έλεγχο και προστασία.

-Προστασία-

Αν λοιπόν έλεγξες τι τύπο επιδερμίδας έχεις, τότε το επόμενο βήμα είναι να αποκτήσεις το δικό σου αντηλιακό –ή και αντηλιακά-. Χρειάζεσαι ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, σε μορφή τζελ, σπρει, κρέμας –ό,τι σε βολεύει- το οποίο θα απλώνεις με απαλές κινήσεις τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο σου. Η ποσότητα παίζει καίριο ρόλο στην προστασία μας από τον ήλιο. Η υπερβολική ποσότητα αντηλιακού δεν εξυπηρετεί και τόσο, αλλά η ανεπαρκής, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Επομένως, απλώνουμε σε όλο το σώμα και πρόσωπο μια επαρκή ποσότητα αντηλιακού, πάντα παρέα με ένα μεγάλο καπέλο και ένα ζευγάρι γυαλιά!

Διάβασε τη συνέχεια στο fashionway.gr.

Δες ακόμα:

Καλοκαιρινό Street Style: 3 Outfits για να Δείχνεις Απίστευτα Στιλάτη

Τα Φορέματα που Μπορείς να Φορέσεις αν Είσαι Νέα Μαμά και Έχεις Κοιλίτσα!