Σουβλάκι!! Το αγαπημένο ελληνικό φαγητό μπορεί να γίνει σούπερ light και να το φτιάχνεις ακόμα και κάθε μέρα. Δες πώς μπορείς να φτιάχνεις μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά την πιο υγιεινή εκδοχή του.

Τα υλικά που χρειάζεται να έχεις είναι:

για το κοτόπουλο:

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

1/2 κ.γ. αλάτι

για το τζατζίκι:

1/2 μεγάλο αγγούρι

200 γρ. γιαούρτι

1 κ.γ. λευκό ξίδι

2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/2 κ.γ. ζάχαρη

λίγο αλατάκι

για τη σαλάτα:

100 γρ. baby spinach

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

1/2 μεγάλο αγγούρι

1/4 κρεμμύδια κομμένο σε ροδέλες

4 τορτίγιες αντί για πίτες για ένα ακόμα πιο υγιεινό και με λίγες θερμίδες αποτέλεσμα

Ξεκίνα βάζοντας το κοτόπουλο μέσα σε ένα σακουλάκι μαζί με την μαρινάδα. Ανακάτεψέ τα όλα μαζί και άφησέ τα για 2-3 ώρες μέσα στο ψυγείο.

Όσο μαρινάρεται το κοτόπουλο μπορείς να φτιάξεις το τζατζίκι. Ανακάτεψε σε ένα μπολάκι το τριμμένο αγγούρι, το σκόρδο, το ξίδι και όλα τα άλλα υλικά του τζατζικιού. Φρόντισε προηγουμένως να έχεις στίψει το αγγούρι για να μην έχει πολλά υγρά.

Φτιάξε και τη σαλάτα σου κόβοντας σε ροδέλες το αγγούρι, την ντομάτα και το κρεμμύδι.

Το κοτόπουλο μπορείς να το φτιάξεις στο γκριλ ή στη σχάρα. Μόλις μαγειρευτεί από όλες τις μεριές βγάλτο στην άκρη.

Πάρε την κάθε τορτίγια και βάλε πρώτα τζατζίκι, μετά λίγο κοτόπουλο και στο τέλος λίγη σαλάτα. Τύλιξε και σέρβιρε.

Δες ακόμα: 

Το Κλασικό Γαλλικό Σάντουιτς που θα Συναντήσεις σε Κάθε Bistro!

Μακαρόνια με Τόνο και την πιο Κρεμώδη Σάλτσα!