Πόσο θα ήθελες αυτή τη στιγμή έναν σουβλάκι με γύρο χοιρινό απ’όλα; Ξέρω… πάραααα πολύ!! Εκτός αν έχεις φάει μόλις 😉

Όπως και να’χει επειδή μου αρέσει πάρα πολύ να ανακαλύπτω νέες συνταγές, φτιαγμένες από άλλους λαούς οι οποίες μπορεί να είναι και παραλλαγές δικών μας συνταγών, σου έχω το δικό μας κλασικό σουβλάκι με μπιφτέκι σε μια διαφορετικά Ασιάτικη εκδοχή.

Για να φτιάξεις σουβλάκια για 4-6 άτομα θα χρειαστείς:

Για το τζατζίκι:

1 μέτριο αγγούρι

1μιση κ.γ. αλάτι

2-3 μέτρια λεμόνια

1/2 σκλείδα σκόρδο

1 φλ. γιαούρτι

1/2 φλ. φρέσκο άνηθο

1/2 φλ. φρέσκα φύλλα μέντας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. πιπέρι

Για τους κεφτέδες:

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κομμάτι τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο

1/4 φλ. φρέσκα φύλλα μαϊντανό

1/4 φλ. φρέσκα φύλλα μέντας

μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. κύμινο

1 κ.σ. κόλιαντρο

1/2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1 μικρή πρέζα κόκκινο πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

πίτες για σουβλάκι

Για να φτιάξεις το τζατζίκι τρίψε το αγγούρι και στράγγιξέ το. Βάλ’το σε ένα μέτριο μπολ μαζί με 1/2 κ.γ. αλάτι και άφησέ το να κάτσει για 15 λεπτά. Στο μεταξύ ξύσε τα λεμόνια μέχρι να έχεις 1 κ.σ. ξύσμα. Μετέφερε σε ένα μέτριο μπολ. Βγάλε χυμό από μισό λεμόνο και πρόσθεσε 1 κ.σ. στο μπολ. Ρίξε το σκόρδο αφού το λιώσεις.

Ψιλόκοψε τον άνηθο και τη μέντα και πρόσθεσέ τα στο μπολ. Ρίξε και το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και 1 κ.γ. αλάτι μαζί με το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε το στραγγισμένο αγγούρι και ανακάτεψε καλά. Βάλε στο ψυγείο για μια ώρα.

Για τους κεφτέδες τρίψε το κρεμμύδι και βάλε 1/4 φλ. σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίψε και το τζίντζερ και πρόσθεσέ το στο μπολ. Ψιλόκοψε τον μαϊντανό και τη μέντα και ρίξ’τα στο μπολ.

Ρίξε μέσα και τον κιμά, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακάτεψε με τα χέρια σου. Φτιάξε κεφτέδες και βάλ΄τους στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ζέστανε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίξε μέσα τους κεφτέδες. Μόλις γίνουν βγάλ’τους σε ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Ψήσε λίγο και τις πίτες και φτιάξε τα σουβλάκια σου όπως πολύ καλά ξέρεις.

Δες ακόμα: 

Σήμερα θα Φτιάξεις το πιο Υγιεινό Σουβλάκι!

Το Κλασικό Γαλλικό Σάντουιτς που θα Συναντήσεις σε Κάθε Bistro!