Αυτές οι Γαλλίδες τα κάνουν όλα τέλεια ή τουλάχιστον αυτή η αίσθηση υπάρχει μιας και το έχουν με τη μόδα, την ομορφιά και από ό,τι φαίνεται και με τη μαγειρική.

Η αλήθεια είναι πως προσωπικά λατρεύω τη γαλλική κουζίνα και έχω αφιερώσει άπειρες ώρες στην κουζίνα μου φτιάχνοντας απλά, υγιεινά και νόστιμα γαλλικά πιάτα. Ένα από αυτά είναι και οι φακές που θα δεις παρακάτω τις οποίες φτιάχνω όποτε έχω όρεξη για αυτό το σούπερ θρεπτικό όσπριο.

Μόνο Έτσι Πρέπει να Τρως το Καλαμπόκι σου Φέτος!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις κι εσύ τις φακές σου σαν Γαλλίδα είναι:

1μιση φλ φακές της επιλογής σου (οι πράσινες είναι αυτές που χρησιμοποιούν περισσότερο στη Γαλλία)

αλάτι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/4 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

50 γρ. baby σπανάκι

1/2 φλ. ζωμό κότας

1 κ.γ. τυρί κρέμα

μια πρέζα χυμό λεμονιού

1 κ.γ. γάλα

50 γρ. ρόκα

1/4 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/4 φλ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο

μαύρο πιπέρι

Ξεκίνα ρίχνοντας τις φακές σου σε ένα μεγάλο τηγάνι. Κάλυψέ τες με νερό και άσε το νερό  να πάρει μια βράση. Βάλε αλάτι και άσε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Σούρωσε τις φακές σου.

Η πιο Νόστιμη, Vegan, Κρεμώδης Μακαρονάδα των 10 Λεπτών!

Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο. Σώταρε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για 1 λεπτό.

Πρόσθεσε τις φακές και το κρασί και μαγείρεψε για 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.

Πρόσθεσε το σπανάκι, το ζωμό κότας και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά.

Ρίξε μέσα το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού και το γάλα. Ανακάτεψε.

Πρόσθεσε τη ρόκα, τον μαϊντανό, το κόλιαντρο και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά.

Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε τις φακές σου ζεστές.

Πραγματικά αξίζει τον κόπο!!