Αν έχεις πάει στην Ιταλία σίγουρα θα έχεις αγαπήσει και τη χώρα αλλά και το φαγητό της. Άλλωστε εμείς οι Έλληνες αγαπάμε οτιδήποτε ιταλικό. Πίτσα, μακαρόνια και ό,τι έχει σχέση με αυτά… τα λατρεύουμε κι ας παχαίνουν.

Θέλοντας να σε φέρω λίγο πιο κοντά στην Ιταλία και να σε κάνω να ξεφύγεις για λίγο από την καθημερινότητα και την τέλεια αλλά βαρετή ελληνική κουζίνα (τη λέω “βαρετή” γιατί την γεύεσαι κάθε μέρα) σου έχω μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή για πρωινό.

Την έφτιαξα πρώτη φορά μετά το πρώτο μου ταξίδι στη Νότια Ιταλία θέλοντας απλά να νιώσω ότι δεν έφυγα ποτέ από εκεί. Από τότε τη φτιάχνω που και που και θυμάμαι πόσο όμορφα είχα περάσει στο road trip που είχα κάνει πριν από μερικά χρόνια με τον Αλέξανδρο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • μισό κιλό λουκάνικο της επιλογής σου
  • 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτας με σκόρδο (που θα βρεις σε σούπερ μάρκετ)
  • 1 κονσέρβα ντομάτα
  • 3/4 φλ. τυρί ρικότα
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • μια μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
  • 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο

* Τα παραπάνω υλικά είναι για 8 μερίδες καθεμιά από τις οποίες έχει 400 θερμίδες, 27 γρ. λίπος, 22 γρ. υδατάνθρακα και 19 γρ. πρωτεϊνη.

Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι που θα βάλεις σε μέτρια φωτιά μαγείρεψε το λουκάνικο για 3-4 λεπτά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Ρίξε μέσα την σάλτσα ντομάτας και την κονσέρβα ντομάτας.

Μετέφερε σε ένα ταψάκι. Πασπάλισε με την ρικότα.

Σπάσε ένα αυγό σε ένα μπολάκι και ρίξ’το πάνω στη ρικότα. Κάνε το ίδιο με όλα τα αυγά. Πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και παρμεζάνα.

Ψήσε μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά σου για 30-35 λεπτά.

Βγάλε από το φούρνο και ρίξε από πάνω τον βασιλικό.

Στο μεταξύ άλλειψε τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και ψήστες στην τοστιέρα. Σέρβιρε αμέσως μαζί με τα αυγά σου.

*Σίγουρα το συγκεκριμένο πρωινό δεν είναι για κάθε μέρα (το καταλαβαίνεις κι εσύ) αλλά αν αποφασίσεις να φτιάξεις κάτι λίγο πιο ιδιαίτερο ένα Σάββατο ή μια Κυριακή πρωί τότε αυτά τα Ιταλικά αυγά με το λουκάνικο είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Δες ακόμα: 

Το Κόλπο για να Κάνεις τα Ρεβύθια σου Πεντανόστιμα! Μια Συνταγή που θα τα Απογειώσει…

Pasta all Norma: Μια Παραδοσιακή Συνταγή από τη Σικελία για να τον Εντυπωσιάσεις!