Θεϊκή συνταγή που θα σε κάνει να δεις με άλλα μάτια τα “βαρετά” φασολάκια. Άσε που μπορεί να κάνει και το παιδί σου να αγαπήσει το θρεπτικό αλλά καθόλου θελκτικό λαδερό φαγητό.

Για να φτιάξεις αυτήν την ιδιαίτερη και πεντανόστιμη συνταγή θα χρειαστείς:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια

  • μισό κιλό φασολάκια

  • 2 κ.σ. νερό

  • 1/2 κ.γ. αλάτι

  • 1/4 κ.γ. πιπέρι

  • 2 φλ. μανιτάρια της επιλογής σου

  • 1 κ.σ. θυμάρι

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

  • 1/2 φλ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο

Ξεκίνα ρίχνοντας σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια. Σώταρε για 4-5 λεπτά. Στέγνωσέ τα σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.

Ρίξε στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα τα φασολάκια, το νερό, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι. Μαγείρεψε με κλειστό καπάκι για 2 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και έπειτα με ανοιχτό καπάκι για 6 λεπτά. Μετέφερε σε ένα μπολ τα φασολάκια και κράτησέ τα ζεστά.

Για τη σάλτσα μανιταριού ρίξε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίξε μέσα τα μανιτάρια και ανακάτεψε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το θυμάρι, το σκόρδο και το 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι. Μαγείρεψε για 2 λεπτά ακόμα. Πρόσθεσε και το αλεύρι και ανακάτεψε. Ρίξε μέσα και το γάλα σιγά-σιγά. Μαγείρεψε μέχρι να πήξει η σάλτσα σου. Ρίξε την σάλτσα μανιταριών πάνω στα φασολάκια σου και πρόσθεσε από πάνω τα κρεμμύδια και το κατσικίσιο τυρί τριμμένο.

Θα πάθεις την πλάκα της ζωής σου.

Δες ακόμα: 

Το πιο Νόστιμο και Πανεύκολο Ελβετικό Γλυκό για τον Καφέ σου Έτοιμο σε 10 Λεπτά!

Πεντανόστιμο Ιταλικό Πρωινό για Όσους Αγαπούν την Ιταλική Κουζίνα (και τα Λουκάνικα)!