Μπορεί να μην σου αρέσουν καθόλου. Μπορεί να μην θέλεις καν να τα βλέπεις μπροστά σου. Παρόλα αυτά τα ρεβύθια είναι από τα πιο υγιεινά όσπρια που πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή σου όσο πιο συχνά γίνεται. Και ακόμα πιο σημαντικό είναι να αρχίσουν να τα τρώνε και τα παιδιά σου.

Υπάρχει μια συνταγή που ανακάλυψα με την οποία θα μετατρέψεις τα κλασικά ρεβύθια στο σούπερ νόστιμο πιάτο που θα θες να φτιάχνεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Φυσικά θα σε “ψήσω” ακόμα περισσότερο αν σου πω πως για να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή θα χρειαστείς μόνο ένα σκεύος.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μισό κιλό κριθαράκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 4 φλ. ζωμό κότας
  • 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
  • 3 φλ. ρεβύθια
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα και λίγη παραπάνω για το σερβίρισμα
  • 1/4 φλ. φρέσκο βασιλικό

Ξεκίνα ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για 3 λεπτά. Ρίξε μέσα το κρυθαράκι και το σκόρδο μαζί με αλάτι και πιπέρι και σόταρε για 1 λεπτό.

Ανακάτεψε μέσα τον ζωμό κότας, την ντομάτα και τα ρεβύθια και άφησε να βράσουν. Σκέπασε με το καπάκι και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει το κριθαράκι.

Ρίξε μέσα και την παρμεζάνα και ανακάτεψε. Δοκίμασε και πρόσθεσε κι άλλο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο βασιλικό και έξτρα παρμεζάνα αν θέλεις.

* Τα ρεβύθια τα έχεις βράσει προηγουμένως στην χύτρα για 20 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσουν. Απλά ρίχνεις τα ρεβύθια στη χύτρα και τα σκεπάζεις με νερό. Κλείνεις το καπάκι και αφήνεις να βράσουν για 20 λεπτά.