Αν θέλεις να φτιάξεις ένα γρήγορο γλυκό αυτό το Σαββατοκύριακο τότε αυτά τα ελβετικά ρολάκια είναι αυτό που ψάχνεις. Θα χρειαστείς μόνο 10 λεπτά και 7 υλικά για να τα έχεις έτοιμα, λαχταριστά στο τραπέζι σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 4 αυγά

  • 3/4 φλ. ζάχαρη άχνη

  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1/4 κ.γ. αλάτι

  • 1/2 κ.γ baking powder

  • 4 κ.σ. μαρμελάδα (ό,τι μαρμελάδα σου αρέσει)

Ξεκίνα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι και το baking powder. Άφησέ το στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τους κρόκους των αυγών και 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη. Πρόσθεσε τη βανίλια και το μείγμα του αλευριού.

Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τα ασπράδια για 5 λεπτά. Πρόσθεσε το αλάτι και το 1/4 φλ. ζάχαρη και χτύπα καλά.

Ανακάτεψε τα δύο μείγματα μαζί και ρίξε όλο το μείγμα σε ένα ταψάκι στον φούνο στους 190 βαθμούς για 10-11 λεπτά

Άπλωσε μια πετσέτα σε μια καθαρή επιφάνεια στην κουζίνα σου και από πάνω πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.

Βγάλε το κέικ από τον φούρνο και με ένα μαχαίρι βγάλ’το από το ταψί και μετέφερέ το πάνω στην άχνη.

Άπλωσε την μαρμελάδα πάνω στο κέικ και σιγά-σιγά άρχισε να κάνεις το κέικ σου ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας.

Μόλις το κάνεις ρολό κάλυψέ το με την ίδια πετσέτα και βάλ’το στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έτσι θα σκληρύνει το κέικ σου και θα μπορείς εύκολα να το κόψεις.

Κόψ’το και απόλαυσέ το με τον απογευματινό σου καφέ.

*Από ένα κομμάτι swiss roll θα πάρεις γύρω στις 250 θερμίδες.

Δες ακόμα: 

Πεντανόστιμο Ιταλικό Πρωινό για Όσους Αγαπούν την Ιταλική Κουζίνα (και τα Λουκάνικα)!